Skip to main content
inpulse 2

Grup Operatiu INPULSE: Innovant per utilitzar lleguminoses espanyoles en alimentació animal

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2020 -2023
  • Pressupost assignat 439.594,65 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://goinpulse.com/
Descripció

Disseny i avaluació d'un mecanisme sistematitzat per a la potenciació del cultiu i l'ús de lleguminoses adaptades a les necessitats de tots els agents de la cadena d'alimentació animal.

Objectius
  • Analitzar la situació i la disponibilitat de les llavors de les lleguminoses objecte d'estudi (fava, soja i pèsol) i les empreses que les comercialitzen, així com els assajos i protocols d'avaluació que s'estan realitzant per a les lleguminoses esmentades.
  • Diagnosticar les necessitats dels agents de la cadena dalimentació animal i les barreres a la incorporació de lleguminoses en pinsos.
  • Consensuar i validar un protocol comú per a l'assaig de varietats, contribuir a la diversificació dels sistemes alimentaris a Espanya, reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i millorar els impactes ambientals de les produccions agràries i de les cadenes de subministrament de pinsos.
Resultats
  • Avanç en la reconnexió de la cadena d'alimentació animal a Espanya per potenciar el cultiu de lleguminoses i reduir així la dependència externa de proteïna per als pinsos de la nostra ramaderia.
  • El Grup per a l'Avaluació de Noves Varietats de Cultius Extensius a Espanya (GENVCE) ha reactivat la xarxa d'assajos de lleguminoses, i ha donat continuïtat i sostenibilitat als resultats i treballs duts a terme per INPULSE.
  • Diagnòstic de les necessitats dels diferents agents de la cadena, llista de llavors disponibles i les empreses que les comercialitzen, i establir un protocol comú d'assaig de varietats.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: COAG
  • Email coordinador/entitat: coagmadrid@coag.org
Col·laboradors
  • Asociación Española de Leguminosas
  • Centro Tecnológico CARTIF
  • ARS ALENDI
  • COVAP
  • Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
Beneficiaris
  • COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
  • SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Subcontractat
  • AEL - Asociación Española de Leguminosas
  • ARS ALENDI S.A.
  • FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
  • Fundación CARTIF
  • Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
  • S.C.L
  • (COVAP)