Skip to main content
inpulse 2

Innovant per fer servir lleguminoses espanyoles en alimentació animal

  • Tipus Grupo operativo
  • Estat Completat
  • Execució 2020 -2023
  • Pressupost assignat 439.594,65 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
  • Web del projecte https://goinpulse.com/
Descripció

Disseny i avaluació d'un mecanisme sistematitzat per a la potenciació del cultiu i l'ús de lleguminoses adaptades a les necessitats de tots els agents de la cadena d'alimentació animal.

Objectius
  • Analitzar la situació i la disponibilitat de les llavors de les lleguminoses objecte d'estudi (fava, soja i pèsol) i les empreses que les comercialitzen, així com els assajos i protocols d'avaluació que s'estan realitzant per a les lleguminoses esmentades.
  • Diagnosticar les necessitats dels agents de la cadena dalimentació animal i les barreres a la incorporació de lleguminoses en pinsos.
  • Consensuar i validar un protocol comú per a l'assaig de varietats, contribuir a la diversificació dels sistemes alimentaris a Espanya, reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i millorar els impactes ambientals de les produccions agràries i de les cadenes de subministrament de pinsos.
Coordinadors
  • COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
  • SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Beneficiaris
  • COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
  • SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Outsourced
  • AEL - Asociación Española de Leguminosas
  • ARS ALENDI S.A.
  • FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
  • Fundación CARTIF
  • Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
  • S.C.L
  • (COVAP)