Innovant per fer servir lleguminoses espanyoles en alimentació animal
- Tipus Grupo operativo
- Estat Completat
- Execució 2020 -2023
- Pressupost assignat 439.594,65 €
- Àmbit Supraautonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
- Web del projecte https://goinpulse.com/
Descripció
Disseny i avaluació d'un mecanisme sistematitzat per a la potenciació del cultiu i l'ús de lleguminoses adaptades a les necessitats de tots els agents de la cadena d'alimentació animal.
Objectius
- Analitzar la situació i la disponibilitat de les llavors de les lleguminoses objecte d'estudi (fava, soja i pèsol) i les empreses que les comercialitzen, així com els assajos i protocols d'avaluació que s'estan realitzant per a les lleguminoses esmentades.
- Diagnosticar les necessitats dels agents de la cadena dalimentació animal i les barreres a la incorporació de lleguminoses en pinsos.
- Consensuar i validar un protocol comú per a l'assaig de varietats, contribuir a la diversificació dels sistemes alimentaris a Espanya, reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle i millorar els impactes ambientals de les produccions agràries i de les cadenes de subministrament de pinsos.
Coordinadors
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Beneficiaris
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Outsourced
- AEL - Asociación Española de Leguminosas
- ARS ALENDI S.A.
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Fundación CARTIF
- Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
- S.C.L
- (COVAP)