Ir o contido principal
inpulse 2

Innovando para utilizar as leguminosas españolas na alimentación animal

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2020 -2023
  • Orzamento asignado 439.594,65 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://goinpulse.com/
Descrición

Deseño e avaliación dun mecanismo sistematizado para potenciar o cultivo e uso de leguminosas adaptado ás necesidades de todos os axentes da cadea alimentaria animal.

Obxectivos
  • Analizar a situación e dispoñibilidade das sementes das leguminosas obxecto de estudo (faba, soia e chícharo) e as empresas que as comercializan, así como os ensaios e protocolos de avaliación que se están a realizar para estas leguminosas.
  • Diagnosticar as necesidades dos axentes da cadea alimentaria animal e as barreiras para a incorporación de leguminosas nos pensos.
  • Acordar e validar un protocolo común para a proba de variedades, contribuír á diversificación dos sistemas alimentarios en España, reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro e mellorar os impactos ambientais da produción agrícola e das cadeas de subministración de pensos.
Coordinadores
  • COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
  • SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Beneficiarios
  • COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
  • CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
  • FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
  • CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
  • CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
  • SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Outsourced
  • AEL - Asociación Española de Leguminosas
  • ARS ALENDI S.A.
  • FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
  • Fundación CARTIF
  • Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
  • S.C.L
  • (COVAP)