
Grupo Operativo INPULSE: Innovando para utilizar as leguminosas españolas na alimentación animal
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2020 -2023
- Orzamento asignado 439.594,65 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://goinpulse.com/
Descrición
Deseño e avaliación dun mecanismo sistemático de fomento do cultivo e uso de leguminosas adaptado ás necesidades de todos os axentes da cadea alimentaria.
Obxectivos
- Analizar a situación e dispoñibilidade das sementes das leguminosas obxecto de estudo (faba, soia e chícharo) e as empresas que as comercializan, así como os ensaios e protocolos de avaliación que se están a realizar para estas leguminosas.
- Diagnosticar as necesidades dos axentes da cadea alimentaria animal e as barreiras para a incorporación de leguminosas nos pensos.
- Acordar e validar un protocolo común para a proba de variedades, contribuír á diversificación dos sistemas alimentarios en España, reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro e mellorar os impactos ambientais da produción agrícola e das cadeas de subministración de pensos.
Resultados
- Avances na reconectación da cadea alimentaria en España para potenciar o cultivo de leguminosas e reducir así a dependencia externa da proteína para a alimentación do noso gando.
- O Grupo para a Avaliación de Novas Variedades de Cultivos Extensivos en España (GENVCE) reactivou a rede de ensaios de leguminosas, dotando de continuidade e sustentabilidade aos resultados e ao traballo realizado por INPULSE.
- Diagnóstico das necesidades dos distintos actores da cadea, listaxe das sementes dispoñibles e das empresas que as comercializan, e establecemento dun protocolo común de ensaio de variedades.
Información de contacto
- Coordinador/a denominación da entidade: COAG
- Correo electrónico coordinador/entidade: coagmadrid@coag.org
Colaboradores
- Asociación Española de Leguminosas
- Centro Tecnológico CARTIF
- ARS ALENDI
- COVAP
- Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
Beneficiarios
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Subcontratado
- AEL - Asociación Española de Leguminosas
- ARS ALENDI S.A.
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Fundación CARTIF
- Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
- S.C.L
- (COVAP)