Innovando para utilizar as leguminosas españolas na alimentación animal
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2020 -2023
- Orzamento asignado 439.594,65 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Asturias, Principado de; Balears, Illes; Canarias; Cantabria; Castilla y León; Castilla - La Mancha; Cataluña; Comunitat Valenciana; Extremadura; Galicia; Madrid, Comunidad de; Murcia, Región de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco; Rioja, La
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://goinpulse.com/
Descrición
Deseño e avaliación dun mecanismo sistematizado para potenciar o cultivo e uso de leguminosas adaptado ás necesidades de todos os axentes da cadea alimentaria animal.
Obxectivos
- Analizar a situación e dispoñibilidade das sementes das leguminosas obxecto de estudo (faba, soia e chícharo) e as empresas que as comercializan, así como os ensaios e protocolos de avaliación que se están a realizar para estas leguminosas.
- Diagnosticar as necesidades dos axentes da cadea alimentaria animal e as barreiras para a incorporación de leguminosas nos pensos.
- Acordar e validar un protocolo común para a proba de variedades, contribuír á diversificación dos sistemas alimentarios en España, reducir as emisións de gases de efecto invernadoiro e mellorar os impactos ambientais da produción agrícola e das cadeas de subministración de pensos.
Coordinadores
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Beneficiarios
- COAG - Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos
- CESFAC - Confederación Española de Fabricantes de Alimentos Compuestos para Animales
- FACA Federación Aragonesa de Cooperativas Agrarias
- CSIC - AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE InvestigaciónES CIENTÍFICAS
- CITA - - Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria de Aragón
- SERVICIO REGIONAL DE INVESTIGACIÓN Y DESARROLLO AGROALIMENTARIO (SERIDA)
Outsourced
- AEL - Asociación Española de Leguminosas
- ARS ALENDI S.A.
- FEDNA - Fundación Española para el Desarrollo de la Nutrición Animal
- Fundación CARTIF
- Sociedad Cooperativa Andaluza Ganadera del Valle de los Pedroches
- S.C.L
- (COVAP)