Skip to main content

Projects

Featured of the month

GO WELFARECUN
GO WELFARECUN: New processes of fattening, transport and slaughter in rabbit farming to improve animal welfare
To find the optimum housing density that allows preserving the welfare of farm rabbits while being suitable for maintaining the economic viability of the activity; to determine the best type of...
GO YESWECAST
GO YESWECAST: Conservation and recovery of the ancestral genome of chestnut for fruit production, improving its resilience to climate change and phytosanitary threats
The different activities of the project will be replicated in different regions of the country, specifically in Galicia, Andalusia, Asturias, Catalonia, Castile and Leon and Extremadura. The specific...
GO WE CANN
GO WE CANN: Blockchain-based industrial hemp crop management solution to certify the safety of producers' operations and carbon footprint
The project will develop a pilot focused on seed production and traceability of hemp-derived products, and will investigate the development of molecular markers to optimize cultivation and that may be...
GO DIGIT4PORK
GO DIGIT4PORK: Digital twin for pig fattening coordination
Implementing a digital twin for the pork supply chain is an innovative approach to digitally transform and optimize the pork industry, delivering both economic and social benefits by improving...
Implantación de soluciones reproductivas para incrementar la sostenibilidad económica de las explotaciones de ovino lechero

Implementation of reproductive solutions to increase the economic sustainability of dairy sheep farms

Ovino/Caprino, Sanidad y bienestar animal, Gestión de explotaciones
Plataforma digital para la evaluación comparativa del nivel del consumo de antibióticos en explotaciones porcinas

Digital platform for benchmarking the level of antibiotic consumption in pig farms

Porcino, Digitalización e innovación, Sanidad y bienestar animal, Formación, demostración y asesoramiento
Predicción del momento óptimo de recolección mediante gestión integral térmica de cultivos

Predicting optimal harvesting time through integrated thermal crop management

Hortícolas, Preparación y conservación de frutas y hortalizas, Gestión de explotaciones, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Fertilizantes, RegadÍo, Suelo, Sanidad vegetal y fitosanitarios
Economía circular para la reutilización de botellas de vino en el sector vitivinícola

Circular economy for the reuse of wine bottles in the wine sector

leñosos, Viñedo, Fabricación de bebidas, Digitalización e innovación, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Formación, demostración y asesoramiento, Investigación
quercus

For obtaining cork oak varieties with high cork production and drought tolerance in Cadiz, Extremadura and Madrid

Gestión de explotaciones
Desarrollo de proteinas alimentarias de alta calidad mediante producción y procesamiento sostenibles de cultivos de leguminosas

Development of high-quality food proteins through sustainable production and processing of legume crops

Cereal, oleaginosas y proteaginosas, Productos de alimentación animal, Digitalización e innovación, Higiene, nutrición y seguridad alimentaria, Investigación
prorural

Promoting the economic development of rural areas by generating a responsible market for innovative forest products

Competitividad y nuevos modelos de negocio, Digitalización e innovación
prominifun

Innovative management models for improving productivity in smallholding areas

Retos rurales
Sobreabundancia: Innovación en bioseguridad y control de jabalí para prevenir la peste porcina africana

Overabundance: Innovation in biosecurity and wild boar control to prevent African swine fever

Porcino, Sanidad y bienestar animal, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Formación, demostración y asesoramiento
Grupo Operativo de prevención de daños en la agricultura producidos por el Conejo en CLM y Extremadura

Operational Group for the prevention of damage to agriculture caused by the Rabbit in CLM and Extremadura

Cereal, oleaginosas y proteaginosas, Sanidad vegetal y fitosanitarios, Gestión de explotaciones, Innovación social, Formación, demostración y asesoramiento
Grupo Operativo detección y erradicación de almendra amarga. Proyecto de mejora para la competitividad del sector almendrero nacional.

Plan to eradicate bitter almonds in Spain

leñosos, Frutos secos, Digitalización e innovación, Mejora genética, Gestión de explotaciones, maquinarias, Formación, demostración y asesoramiento
GO PINEA

Improvements and innovation in national pine nut production

Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, RegadÍo
pica

Innovative platform for bee care

Apícola, Digitalización e innovación, maquinarias, Gestión de explotaciones
Validación y seguridad de las aplicaciones aéreas con drones en el entorno agroforestal

Validation and safety of aerial applications with drones in the agroforestry environment

Olivar, leñosos, Digitalización e innovación, maquinarias, Investigación, Sanidad vegetal y fitosanitarios
Avanzando hacia un modelo digital para el desperdicio cero en el sector agroalimentario

Moving towards a digital model for zero waste in the agri-food sector

Hortícolas, Digitalización e innovación, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Formación, demostración y asesoramiento

GO OVINNOVA. 'An innovative business model for transhumance, an ancient and necessary practice.'

Ovino/Caprino, Competitividad y nuevos modelos de negocio, Sanidad y bienestar animal, Retos rurales, Formación, demostración y asesoramiento, Gestión de explotaciones
ORLEANS

Valorization of dairy waste through the development of bioactive packaging

Ovino/Caprino, productos lácteos, Digitalización e innovación, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Calidad diferenciada, etiquetado, trazabilidad y adaptación a las demandas del consumidor, Competitividad y nuevos modelos de negocio
GO-OLIVA. Aprovechamiento industrial del hueso de la aceituna para la fabricación de productos sostenibles.

GO-OLIVA. Industrial use of olive stones for the production of sustainable products.

Olivar, leñosos, Digitalización e innovación, Bioeconomía, economía circular, valorización y gestión de subproductos, Agricultura ecológica y agroecología, Formación, demostración y asesoramiento
Modernización del Cultivo del Girasol en España mediante aplicación de técnicas de Agricultura de precisión y herramientas para la toma de decisiones.

Modernization of Sunflower Cultivation in Spain through the application of precision agriculture techniques and decision-making tools.

Cereal, oleaginosas y proteaginosas, Digitalización e innovación, Gestión de explotaciones, Investigación, Formación, demostración y asesoramiento
Medición de emisiones de metano individual en granja hacia una descarbonización del vacuno de leche español en 2050

Measuring individual methane emissions on farms towards decarbonisation of Spanish dairy cattle in 2050

bovinas, Mejora genética, Gestión de explotaciones, Energía, clima, servicios ambientales y medio ambiente, Sanidad y bienestar animal, Investigación