
Projecte H2020 EVOOLUTION: Oli d'Oliva Verge Extra - Solució de Classificació Avançada
- Tipus Projecte
- Estat Completat
- Execució 2018 -2020
- Pressupost assignat 892.786,13 €
- Àmbit Europeo
- Font principal de finançament Horitzó 2020
- Web del projecte EVOOLUTION
El segon període dinforme va tenir una durada de 19 mesos (durada total del projecte: 31 mesos).
Després de les proves inicials, el Prototip 1 es va actualitzar amb un nou sistema dʻejecció dʻaire i mètodes analítics per crear el prototip 1-BIS. Aquesta actualització va ser la manera més ràpida i eficient de completar les proves programades a l'hemisferi sud durant la durada del projecte. Paral·lelament, el Prototip 2 es va construir amb un sistema de visió millorat i es va provar amb èxit a Espanya. Aquesta fase de proves va ser molt útil per avaluar l‟eficiència de les actualitzacions abans del llançament de la versió comercial: la unitat industrial. Es van fabricar dos prototips industrials per fer proves de validació durant la temporada a Espanya i Portugal, per tal d'adquirir els coneixements necessaris en diferents tipus de cultivars (superintensiu, tradicional) i requisits.
La primera unitat industrial es va instal·lar a la línia de recepció del nostre provador espanyol per a la seva validació en condicions reals durant la temporada de collita i processament. Es va muntar i instal·lar una segona unitat addicional a Portugal, on es va detectar un alt impacte d'antracnosi a la temporada 2020. Ambdues unitats van obtenir un gran èxit, aconseguint una eficiència en la classificació de defectes específics molt superior a l'objectiu (> 90%), amb una perfecta adequació entre el mesurament de l'índex de maduresa i la classificació. L'anàlisi química i organolèptica dels olis d'oliva produïts després de la classificació va demostrar el potencial per modular la producció d'olis d'oliva de diferents perfils a partir del mateix producte entrant i obtenir una quantitat més gran d'AOVE d'alta qualitat. Els usuaris podran personalitzar la producció d'oli d'oliva.
Les instal·lacions, la línia de producció i els processos multiscan es van preparar per industrialitzar la fabricació d'EVOOLUTION, juntament amb la generació de tot el material i la documentació de suport necessaris, incloent-hi la dels usuaris. S'ha preparat un servei postvenda que inclou un servei d'assistència remota per ajudar els usuaris amb ajustaments instantanis en línia si cal.
Hem obtingut el marcatge CE i complim amb la normativa ISO per a tota la maquinària i els components elèctrics. Després d'una avaluació de riscos externa, s'han pres totes les mesures necessàries per evitar els riscs detectats.
Hem presentat una sol·licitud de patent per a una nova tecnologia emprada a EVOOLUTION, la resolució del qual està prevista per al 2022.
A la fase precomercial, l'equip de Multiscan es va centrar a presentar EVOOLUTION a importants productors d'oli d'oliva de tot el món. Durant aquest segon període d'informe, hem adaptat radicalment les nostres activitats de comunicació i difusió a causa de les restriccions de viatge derivades de la pandèmia de COVID-19, tot reforçant els nostres canals de comunicació digitals i verbals. Hem creat dos vídeos per presentar EVOOLUTION al gran mercat i generat una extensa documentació visual de suport (vídeos i imatges) per resoldre les inquietuds específiques dels clients potencials sobre la tecnologia, la instal·lació i el manteniment.
EVOOLUTION és una solució de classificació especialitzada, concebuda i dissenyada per Multiscan Technologies per abordar les necessitats específiques del sector oleícola, que manca de la capacitat per classificar eficientment les olives abans del seu processament a la tafona. oliva verge extra (AOVE)", el seu valor de mercat es redueix considerablement i genera enormes pèrdues. D'altra banda, les tendències actuals en el sector oleícola, com els cultius superintensius i la collita mecànica, fan encara més necessària la tecnologia de classificació. A més, la producció industrial d'oli d'oliva es basa en un processament continu amb. de la fruita que arriba al trull.
Abordem els reptes del sector oleícola amb EVOOLUTION, una solució de classificació avançada que utilitza tecnologies de visió artificial d'avantguarda per eliminar eficientment les olives i el material no desitjat abans d'entrar en el procés de mòlta.
Hem treballat en 5 prototips, incloent-hi 2 unitats industrials (comercials), i hem complert plenament tots els objectius del projecte. tecnològic i comercial per a Multiscan en un sector, el de l?oli d?oliva, valorat en 6.000 milions d?euros.
La UE és el referent mundial indiscutible al sector de l'oli d'oliva, responsable del 70% de la producció mundial. Per fer front a la competència global, l'oli d'oliva produït a la UE ha de ser un producte que es distingeixi per la qualitat superior i el preu competitiu. La demanda d'oli d'oliva verge extra (AOVE) augmenta a causa de les noves preocupacions dels consumidors (aliments saludables i ecològics) i la incorporació de nous països d'alts ingressos (EUA, Austràlia, Xina, etc.).
Per assolir l'oli de la més alta qualitat, només cal utilitzar olives de primera qualitat. Però sovint entren a la trull olives defectuoses o no desitjades. Es tracta d'olives congelades, deshidratades, massa madures, danyades per insectes o recol·lectades a terra, per nomenar-ne algunes, cosa que conduirà a la degradació de la qualitat de l'oli, és a dir, els paràmetres organolèptics i químics (acidesa lliure, èsters, aldehids, etc.).
El preu de mercat també baixarà. La classificació d'olives per qualitat i/o maduresa a la zona de recepció de la tafona s'està convertint en una necessitat en un sector que està evolucionant cap al cultiu intensiu, la collita mecànica i les plantes de gran capacitat amb tecnologia avançada. Actualment, no hi ha solucions específiques al mercat. Aprofitant el seu èxit al sector de les olives de taula, Multiscan abordarà el proper repte tècnic que impacta a l'oli d'oliva, un mercat enorme valorat en 6.000 milions d'euros, mitjançant el desenvolupament d'equips específicament dissenyats per a la classificació de les olives entrants.
Mitjançant tecnologia de visió d'avantguarda, Multiscan EVOOLUTION garantirà l'eliminació de les olives defectuoses i indesitjades abans d'entrar a la trull, obtenint constantment un AOVE de més qualitat. Les proves amb usuaris finals en trulls de tots dos hemisferis garantiran la perfecta adaptació d'EVOOLUTION a les necessitats de tots els productors d'oli. Per al 2024, comercialitzarem prop de 300 unitats d'EVOOLUTION, cosa que generarà un benefici net acumulat de 17 milions d'euros i la creació directa de 20 nous llocs de treball a la nostra empresa.
L'oli d'oliva té beneficis per a la salut científicament comprovats, cosa que ha donat lloc a la proliferació de productes i marques premium i d'alta qualitat, especialment en la categoria d'oli d'oliva verge extra. Com s'ha esmentat anteriorment, el sector mundial de l'oli d'oliva està valorat en 6.000 milions d'euros. La Unió Europea lidera aquesta indústria, i és responsable de més del 70% de la producció mundial d'oli d'oliva. L'oli d'oliva és crucial a les economies de moltes regions de la UE al llarg de la conca mediterrània i forma part del seu patrimoni cultural.
En termes docupació i impacte socioeconòmic, EVOOLUTION serà responsable de la creació directa i indirecta de llocs de treball en sectors amb oportunitats a llarg termini, com la tecnologia aplicada al sector agroalimentari. S'espera que EVOOLUTION generi uns beneficis acumulats de 22 milions d'euros i la creació directa de 12 nous llocs de treball a Multiscan durant els 3 primers anys de comercialització.
- MULTISCAN TECHNOLOGIES SL