Skip to main content
Logo SAVEFOOD

Grup operatiu SAVEFOOD: Disseny d'una estratègia innovadora de reducció de pèrdues alimentàries. Impulsant el desenvolupament de la bioeconomia

  • Tipus Grup operatiu
  • Execució 2018
  • Pressupost assignat 7.550.949,00 €
  • Àmbit Supraautonómico
  • Comunitat Autònoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco
  • Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció

Analitzar la situació actual del malbaratament alimentari a la indústria alimentària i establir mesures d'acció i col·laboració per minimitzar-les.

Descripció de les activitats
  • Conèixer de la manera més detallada possible la quantitat, el tipus i les característiques de les pèrdues d'aliments generades a les empreses alimentàries sòcies dels membres del Grup Operatiu, així com les estratègies per a la reducció de deixalles que apliquen actualment.
  • Identificar en cada subsector productiu els tipus de pèrdues i definir si són evitables o no en funció de la normativa aplicable, la tecnologia disponible, les exigències del mercat, així com detectar les àrees potencials, dins del procés productiu, de reducció d'aquestes pèrdues.
  • Recopilar informació sobre estratègies i alternatives de gestió, bones pràctiques i casos d'èxit en la gestió de deixalles alimentàries i proporcionar aquesta informació, de forma elaborada i classificada a les empreses alimentàries de manera que puguin posar en marxa accions preventives o correctores, i així s'assoleixi una implicació efectiva del sector privat.
  • Establir prioritats per a futurs estudis específics: per a l'obtenció de productes de major valor afegit a partir de les pèrdues inevitables generades en un subsector concret...
  • Conscienciar, tant les empreses alimentàries, com el conjunt del sector i la població en general de la responsabilitat de cada baula de la cadena en la millora de la gestió de les deixalles alimentàries.
Objectius
  • Es realitzarà una profunda anàlisi de la situació actual, per a en una fase posterior de projectes poder treballar juntament amb les empreses dels subsectors més damnificats en actuacions per incrementar-ne la sostenibilitat i millorar-ne la gestió.
  • Dissenyar una estratègia innovadora per a la reducció de pèrdues a la indústria alimentària.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Associació indstria alimentària CyLl vitartisi
  • Email coordinador/entitat: director@vitartis.es
Beneficiaris
  • ASOCIACIÓN DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA DE CASTILLA Y LEÓN (VITARTIS)
Subcontractat
  • AEI CLÚSTER ALIMENTARIO DE GALICIA (CLUSAGA)
  • ASOCIACIÓN DE INDUSTRIAS DE ALIMENTACIÓN DE ARAGÓN (AIAA)
  • ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE ALIMENTOS DE ANDALUCÍA (LANDALUZ)
  • ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE INDUSTRIAS ALIMENTARIAS DE LA COMUNIDAD DE MADRID (ASEACAM)
  • CLUSTER AGROALIMENTARIO DE NAVARRA (NAGRIFOOD)
  • CLUSTER DE ALIMENTACIÓN DE EUSKADI
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA COMUNIDAD VALENCIANA (FEDACOVA)