Grupo Operativo SAVEFOOD: Deseño dunha estratexia innovadora para reducir as perdas de alimentos. Promover o desenvolvemento da bioeconomía
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 7.550.949,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
Analizar a situación actual do desperdicio alimentario na industria alimentaria e establecer medidas de actuación e colaboración para minimizalo.
Descrición das actividades
- Coñecer o máis detallado posible a cantidade, tipo e características das perdas de alimentos xeradas polas empresas alimentarias asociadas aos membros do Grupo Operativo, así como as estratexias de redución de residuos que implementan na actualidade.
- Identificar os tipos de perdas en cada subsector produtivo e determinar se son evitables ou non en función da normativa aplicable, da tecnoloxía dispoñible e das demandas do mercado, así como identificar posibles áreas dentro do proceso produtivo para reducir estas perdas.
- Recoller información sobre estratexias e alternativas de xestión, boas prácticas e casos de éxito na xestión do desperdicio de alimentos, e facilitar esta información, de forma exhaustiva e categorizada, ás empresas alimentarias para que poidan implementar accións preventivas ou correctoras, logrando así a implicación efectiva do sector privado.
- Establecer prioridades para futuros estudos específicos: obter produtos de maior valor engadido das inevitables perdas xeradas nun subsector concreto...
- Sensibilizar ás empresas alimentarias, a todo o sector e á cidadanía en xeral da responsabilidade de cada elo da cadea na mellora da xestión do desperdicio alimentario.
Obxectivos
- Realizarase unha análise exhaustiva da situación actual, para que nunha fase posterior do proxecto poidamos traballar xunto ás empresas dos subsectores máis afectados en actuacións para aumentar a súa sustentabilidade e mellorar a súa xestión.
- Deseñar unha estratexia innovadora para reducir as perdas na industria alimentaria.
Información de contacto
- Coordinador/Denominación da entidade: CyLl Vitartisi Food Industry Association
- Correo electrónico coordinador/entidade: director@vitartis.es
Beneficiarios
- ASOCIACIÓN DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA DE CASTILLA Y LEÓN (VITARTIS)
Subcontratado
- AEI CLÚSTER ALIMENTARIO DE GALICIA (CLUSAGA)
- ASOCIACIÓN DE INDUSTRIAS DE ALIMENTACIÓN DE ARAGÓN (AIAA)
- ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE ALIMENTOS DE ANDALUCÍA (LANDALUZ)
- ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE INDUSTRIAS ALIMENTARIAS DE LA COMUNIDAD DE MADRID (ASEACAM)
- CLUSTER AGROALIMENTARIO DE NAVARRA (NAGRIFOOD)
- CLUSTER DE ALIMENTACIÓN DE EUSKADI
- FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA COMUNIDAD VALENCIANA (FEDACOVA)