Ir o contido principal
Logo SAVEFOOD

Grupo Operativo SAVEFOOD: Deseño dunha estratexia innovadora para reducir as perdas de alimentos. Promover o desenvolvemento da bioeconomía

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 7.550.949,00 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Aragón; Castilla y León; Comunitat Valenciana; Galicia; Madrid, Comunidad de; Navarra, Comunidad Foral de; País Vasco
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Analizar a situación actual do desperdicio alimentario na industria alimentaria e establecer medidas de actuación e colaboración para minimizalo.

Descrición das actividades
  • Coñecer o máis detallado posible a cantidade, tipo e características das perdas de alimentos xeradas polas empresas alimentarias asociadas aos membros do Grupo Operativo, así como as estratexias de redución de residuos que implementan na actualidade.
  • Identificar os tipos de perdas en cada subsector produtivo e determinar se son evitables ou non en función da normativa aplicable, da tecnoloxía dispoñible e das demandas do mercado, así como identificar posibles áreas dentro do proceso produtivo para reducir estas perdas.
  • Recoller información sobre estratexias e alternativas de xestión, boas prácticas e casos de éxito na xestión do desperdicio de alimentos, e facilitar esta información, de forma exhaustiva e categorizada, ás empresas alimentarias para que poidan implementar accións preventivas ou correctoras, logrando así a implicación efectiva do sector privado.
  • Establecer prioridades para futuros estudos específicos: obter produtos de maior valor engadido das inevitables perdas xeradas nun subsector concreto...
  • Sensibilizar ás empresas alimentarias, a todo o sector e á cidadanía en xeral da responsabilidade de cada elo da cadea na mellora da xestión do desperdicio alimentario.
Obxectivos
  • Realizarase unha análise exhaustiva da situación actual, para que nunha fase posterior do proxecto poidamos traballar xunto ás empresas dos subsectores máis afectados en actuacións para aumentar a súa sustentabilidade e mellorar a súa xestión.
  • Deseñar unha estratexia innovadora para reducir as perdas na industria alimentaria.
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: CyLl Vitartisi Food Industry Association
  • Correo electrónico coordinador/entidade: director@vitartis.es
Beneficiarios
  • ASOCIACIÓN DE LA INDUSTRIA ALIMENTARIA DE CASTILLA Y LEÓN (VITARTIS)
Subcontratado
  • AEI CLÚSTER ALIMENTARIO DE GALICIA (CLUSAGA)
  • ASOCIACIÓN DE INDUSTRIAS DE ALIMENTACIÓN DE ARAGÓN (AIAA)
  • ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE ALIMENTOS DE ANDALUCÍA (LANDALUZ)
  • ASOCIACIÓN EMPRESARIAL DE INDUSTRIAS ALIMENTARIAS DE LA COMUNIDAD DE MADRID (ASEACAM)
  • CLUSTER AGROALIMENTARIO DE NAVARRA (NAGRIFOOD)
  • CLUSTER DE ALIMENTACIÓN DE EUSKADI
  • FEDERACIÓN EMPRESARIAL DE AGROALIMENTACIÓN DE LA COMUNIDAD VALENCIANA (FEDACOVA)