Ir o contido principal

Proxecto LIFE: Eficiencia agroalimentaria con novas medidas de auditoría enerxética

  • Tipo Proxecto
  • Estado En proceso
  • Execución 2024 -2026
  • Orzamento asignado 1.580.973,00 €
  • Ámbito Europeo
  • Comunidade Autónoma Castilla y León
  • Fonte principal de financiamento VIDA
  • Páxina web do proxecto Web del proyecto
Descrición

O proxecto ten como obxectivo acelerar a transición da industria agroalimentaria da UE cara a un modelo de crecemento sostible mediante o aumento da adopción de medidas recomendadas nas auditorías enerxéticas, o fomento das auditorías enerxéticas por parte das empresas (C10 - C11) e a posterior aplicación das recomendacións destas auditorías, e a promoción de solucións dixitais.

Descrición contextual

A guerra en Ucraína ameaza a seguridade alimentaria mundial. Ademais, a pandemia da COVID-19 en curso puxo de manifesto o risco crecente de que a UE dependa excesivamente das cadeas de subministración mundiais de bens e tecnoloxías esenciais producidos en terceiros países. Todo isto súmase á presión existente que o cambio climático está a exercer sobre os nosos sistemas de produción de alimentos, o que nos obriga a mitigar e adaptarnos continuamente aos cambios.

Para combater a contaminación ambiental e crear un sector alimentario máis sostible, é necesario reducir o consumo de enerxía durante a fabricación. O equipo de AENEAM está composto por varios técnicos de catro países da UE: ES, FR, IT e PL, que combinan expertos en auditorías enerxéticas e implementación de medidas, con clústeres e asociacións agroalimentarias que promoverán e apoiarán o desenvolvemento de actividades.

Obxectivos
  • Programa de aceleración adaptado ás empresas que inclúen mentoría de alto impacto, inmersión continua en liña e auditorías enerxéticas.
  • Os obradoiros especializados para a reciclaxe e a mellora das competencias dos técnicos enerxéticos inclúen propostas estratéxicas para mellorar os seus coñecementos, estratexias de impacto verde para a cultura e a comunicación corporativas, plans de negocios, acceso a investidores e financiamento público, así como seminarios e demostracións de solucións dixitais.
Resultados
  • 104 empresas benefícianse de apoio directo
  • Realizáronse 80 auditorías enerxéticas no marco do proxecto
  • 150 auditores enerxéticos e partes interesadas con coñecementos e habilidades melloradas.
  • 600 empregados da empresa con coñecementos e habilidades melloradas.
  • Incremento do 50 % na taxa de implementación de medidas concretas.
  • Programa de aceleración adaptado a empresas agroalimentarias.
  • Soporte operativo como servizo.
  • Formación e fortalecemento da cultura enerxética corporativa.
  • Recualificación e estratexia de impacto verde.
  • Apoio operativo directo a catro pilotos locais.
Información de contacto
  • Nome da coordinadora/entidade: Nancy Tarjenian  
  • Dirección postal: CARRETERA DE PAMPLONA 1, 31191, Cordovilla,

Coordinadores
  • ASOCIACION DE LA INDUSTRIA NAVARRA
Colaboradores
  • NAVARRA DE SUELO Y VIVIENDA SAVIN SA
  • POLE EUROPEEN INNOVATION ALIMENTATION BIEN-ETRE NATURALITE
  • CENTRE REGIONAL D'INNOVATION ET DETRANSFERT DE TECHNOLOGIES AGROALIMENTAIRE SUD PROVENCE ALPES COTE D'AZUR
  • CONFINDUSTRIA BRESCIA
  • CSMT GESTIONE SCARL
  • KLASTER SPOZYWCZY POLUDNIOWEJ WIELKOPOLSKI - STOWARZYSZENIE
  • GOLABEK ANDRZEJ JOZEF