Skip to main content

Projecte LIFE: Eficiència agroalimentària amb noves mesures d'auditoria energètica

  • Tipus Projecte
  • Estat En curs
  • Execució 2024 -2026
  • Pressupost assignat 1.580.973,00 €
  • Àmbit Europeo
  • Comunitat Autònoma Castilla y León
  • Font principal de finançament LIFE
  • Web del projecte Web del proyecto
Descripció

El projecte pretén accelerar la transició de la indústria agroalimentària de la UE cap a un model de creixement sostenible augmentant l'adopció de les mesures recomanades a les auditories energètiques, animant les empreses (C10 - C11) a sotmetre's a auditories energètiques ia la posterior aplicació de les recomanacions d'aquestes auditories, promovent solucions digitals.

Descripció contextual

La guerra a Ucraïna amenaça la seguretat alimentària a nivell mundial. A més, l'actual pandèmia de COVID-19 ha posat de manifest el risc creixent que la UE depengui excessivament de les cadenes de subministrament mundials per a béns i tecnologies clau produïts per tercers països. Tot plegat se suma a la pressió existent que el canvi climàtic exerceix sobre els nostres sistemes de producció alimentària i ens obliga a mitigar i adaptar-nos contínuament als canvis.

Per combatre la contaminació ambiental i crear un sector alimentari més sostenible, cal reduir l'ús d'energia durant la fabricació. L'equip d'AENEAM està format per diversos tècnics de 4 països de la UE ES FR, IT i PL que combinen experts en auditories energètiques i implementació de mesures i clústers i associacions agroalimentàries que promouran i recolzaran el desenvolupament d'activitats.

Objectius
  • Programa d'acceleració adaptat a les empreses involucrades amb tutories d'alt impacte, immersió constant a la xarxa, auditories energètiques.
  • Tallers especialitzats per a la recapacitació i la millora de les habilitats dels tècnics en energia per a la proposta estratègica per millorar el seu know-how, l'estratègia d'impacte verd a la cultura corporativa i la comunicació, plans de negocis, accés a inversors i finançament públic, a més de seminaris i demostracions de solucions digitals.
Resultats
  • 104 empreses es beneficien del suport directe
  • Es van fer 80 auditories energètiques en el marc del projecte
  • 150 auditors energètics i parts interessades amb coneixements i habilitats millorats.
  • 600 empleats de lempresa amb coneixements i habilitats millorats.
  • Augment del 50% a la taxa d'implementació de mesures concretes.
  • Programa dacceleració adaptat a les empreses agroalimentàries.
  • Suport operatiu com a servei.
  • Formació i enfortiment de la cultura energètica empresarial.
  • Estratègia de requalificació i impacte verd.
  • Suport operatiu directe a quatre pilots locals.
Informació de contacte
  • Nom coordinador/entitat: Nancy Tarjenian  
  • Adreça postal: CARRETERA DE PAMPLONA 1, 31191, Cordovilla,

Coordinadors
  • ASOCIACION DE LA INDUSTRIA NAVARRA
Col·laboradors
  • NAVARRA DE SUELO Y VIVIENDA SAVIN SA
  • POLE EUROPEEN INNOVATION ALIMENTATION BIEN-ETRE NATURALITE
  • CENTRE REGIONAL D'INNOVATION ET DETRANSFERT DE TECHNOLOGIES AGROALIMENTAIRE SUD PROVENCE ALPES COTE D'AZUR
  • CONFINDUSTRIA BRESCIA
  • CSMT GESTIONE SCARL
  • KLASTER SPOZYWCZY POLUDNIOWEJ WIELKOPOLSKI - STOWARZYSZENIE
  • GOLABEK ANDRZEJ JOZEF