Ir o contido principal
life103

Proxecto LIFE: Conexión da cadea de valor dos cereais e creación dunha certificación sostible para a produción neutra en carbono en Europa.

  • Tipo Proxecto
  • Estado En proceso
  • Execución 2022 -2026
  • Orzamento asignado 3.057.003,00 €
  • Ámbito Europeo
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento VIDA
  • Páxina web do proxecto Web del proyecto
Descrición

O proxecto LIFE Innocereal ten como obxectivo facilitar as conexións entre os elos da cadea de valor dos cereais, creando sistemas de certificación para a produción de baixas emisións, demostrando os seus beneficios para toda a cadea de subministración e aumentando o valor engadido do produto final (pan, pasta, cervexa).

O equipo do proxecto creará un ecosistema en toda a cadea de produción de grans, demostrando altos estándares de sustentabilidade e competitividade en todas as etapas da produción nas industrias da fariña, a maltería e a panadería.

Descrición contextual

Os sistemas alimentarios sostibles e as cadeas de subministración desempeñan un papel crucial para garantir a seguridade alimentaria. A produción de cereais é fundamental para isto, xa que constitúe a base da dieta humana. Europa produce arredor de 280 millóns de toneladas de cereais ao ano, dos cales o trigo representa o 46 %.

Un dos maiores desafíos para a industria europea dos cereais é conectar os diferentes sectores da cadea de valor para cumprir as estratexias de mitigación e adaptación ao cambio climático para 2030 establecidas na política da UE (por exemplo, o Pacto Verde Europeo ou a Estratexia da granxa á mesa). Para lograr un sector agrícola circular e neutro en carbono, necesitamos investir en solucións que conecten os actores da industria para pechar o ciclo de produción de grans, garantindo e promovendo así a seguridade alimentaria e a transición cara a unha agricultura sostible.

Obxectivos
  • Cadea de subministración de grans conectada que permite a implementación de mellores prácticas innovadoras.
  • Unha certificación de calidade e sustentabilidade para mellorar a competitividade dos produtores de grans sostibles.
  • Mitigación da pegada de carbono da produción de cereais en Europa.
  • Mellorar o coñecemento das variedades de trigo duro, trigo brando e cebada para mellorar a adaptación ao cambio climático.
  • Desenvolvemento de coñecementos a nivel da UE para axudar a promover políticas de apoio.
    Un plan de comunicación, que inclúa un manual de boas prácticas agrícolas.
  • Un plan próximo ao mercado para demostrar o potencial de replicación a nivel da UE.
Resultados
  • Conexión da cadea de subministración de grans cos beneficios socioeconómicos.
  • Mellorar a sustentabilidade ambiental da produción de cereais.
Información de contacto
  • Nome da coordinadora/entidade: Katherine Franco  
  • Dirección postal: AVENIDA DE MEDINA AZAHARA 5, 14005, CÓRDOBA,

Coordinadores
  • UNIVERSIDAD DE CORDOBA
Colaboradores
  • EUROPEAN CONSERVATION AGRICULTURE FEDERATION
  • LIMAGRAIN IBERICA S.A.
  • MONBAKE GRUPO EMPRESARIAL S.A.U.
  • ASOCIACION ESPANOLA DE AGRICULTURA DE CONSERVACION SUELOS VIVOS
  • HEINEKEN ESPANA SA
  • HARINAS POLO, S.A
  • ASOCIACION ESPANOLA DE TECNICOS CEREALISTAS
  • ANTONIO TARAZONA, S.L.U
  • CUETARA S.L.U.
  • PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO S.L.
  • NSTITUTO ANDALUZ DE INVESTIGACION Y FORMACION AGRARIA PESQUERA ALIMENTARIA Y DE LA PRODUCCION ECOLOGICA
  • Artadi Alimentacion S.L.
  • AGRIFOOD SECTOR COMMUNICATION, S.L.
  • SIPCAM IBERIA S.L
  • GREENFIELD TECHNOLOGIES SL
  • INTERMALTA SA
  • COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS DE ESPANA U DE COOP SOCIEDAD COOPERATIVA
  • M. FERREIRA & FILHAS LDA