
Proxecto LIFE: Conexión da cadea de valor dos cereais e creación dunha certificación sostible para a produción neutra en carbono en Europa.
- Tipo Proxecto
- Estado En proceso
- Execución 2022 -2026
- Orzamento asignado 3.057.003,00 €
- Ámbito Europeo
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento VIDA
- Páxina web do proxecto Web del proyecto
O proxecto LIFE Innocereal ten como obxectivo facilitar as conexións entre os elos da cadea de valor dos cereais, creando sistemas de certificación para a produción de baixas emisións, demostrando os seus beneficios para toda a cadea de subministración e aumentando o valor engadido do produto final (pan, pasta, cervexa).
O equipo do proxecto creará un ecosistema en toda a cadea de produción de grans, demostrando altos estándares de sustentabilidade e competitividade en todas as etapas da produción nas industrias da fariña, a maltería e a panadería.
Os sistemas alimentarios sostibles e as cadeas de subministración desempeñan un papel crucial para garantir a seguridade alimentaria. A produción de cereais é fundamental para isto, xa que constitúe a base da dieta humana. Europa produce arredor de 280 millóns de toneladas de cereais ao ano, dos cales o trigo representa o 46 %.
Un dos maiores desafíos para a industria europea dos cereais é conectar os diferentes sectores da cadea de valor para cumprir as estratexias de mitigación e adaptación ao cambio climático para 2030 establecidas na política da UE (por exemplo, o Pacto Verde Europeo ou a Estratexia da granxa á mesa). Para lograr un sector agrícola circular e neutro en carbono, necesitamos investir en solucións que conecten os actores da industria para pechar o ciclo de produción de grans, garantindo e promovendo así a seguridade alimentaria e a transición cara a unha agricultura sostible.
- Cadea de subministración de grans conectada que permite a implementación de mellores prácticas innovadoras.
- Unha certificación de calidade e sustentabilidade para mellorar a competitividade dos produtores de grans sostibles.
- Mitigación da pegada de carbono da produción de cereais en Europa.
- Mellorar o coñecemento das variedades de trigo duro, trigo brando e cebada para mellorar a adaptación ao cambio climático.
- Desenvolvemento de coñecementos a nivel da UE para axudar a promover políticas de apoio.
Un plan de comunicación, que inclúa un manual de boas prácticas agrícolas. - Un plan próximo ao mercado para demostrar o potencial de replicación a nivel da UE.
- Conexión da cadea de subministración de grans cos beneficios socioeconómicos.
- Mellorar a sustentabilidade ambiental da produción de cereais.
- Nome da coordinadora/entidade: Katherine Franco
Dirección postal: AVENIDA DE MEDINA AZAHARA 5, 14005, CÓRDOBA,
- UNIVERSIDAD DE CORDOBA
- EUROPEAN CONSERVATION AGRICULTURE FEDERATION
- LIMAGRAIN IBERICA S.A.
- MONBAKE GRUPO EMPRESARIAL S.A.U.
- ASOCIACION ESPANOLA DE AGRICULTURA DE CONSERVACION SUELOS VIVOS
- HEINEKEN ESPANA SA
- HARINAS POLO, S.A
- ASOCIACION ESPANOLA DE TECNICOS CEREALISTAS
- ANTONIO TARAZONA, S.L.U
- CUETARA S.L.U.
- PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO S.L.
- NSTITUTO ANDALUZ DE INVESTIGACION Y FORMACION AGRARIA PESQUERA ALIMENTARIA Y DE LA PRODUCCION ECOLOGICA
- Artadi Alimentacion S.L.
- AGRIFOOD SECTOR COMMUNICATION, S.L.
- SIPCAM IBERIA S.L
- GREENFIELD TECHNOLOGIES SL
- INTERMALTA SA
- COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS DE ESPANA U DE COOP SOCIEDAD COOPERATIVA
- M. FERREIRA & FILHAS LDA