
Projecte LIFE: Connectar la cadena de valor dels cereals i crear una certificació sostenible per a la producció neutra en carboni a Europa.
- Tipus Projecte
- Estat En curs
- Execució 2022 -2026
- Pressupost assignat 3.057.003,00 €
- Àmbit Europeo
- Comunitat Autònoma Andalucía
- Font principal de finançament LIFE
- Web del projecte Web del proyecto
El projecte LIFE Innocereal pretén facilitar les connexions entre les baules de la cadena de valor dels cereals, creant sistemes de certificació per a una producció amb baixes emissions, demostrant els seus beneficis per a tota la cadena de subministrament i augmentant el valor afegit del producte final (pa, pasta, cervesa).
L'equip del projecte crearà un ecosistema al llarg de tota la cadena de producció de cereals, per demostrar alts estàndards de sostenibilitat i competitivitat a totes les etapes de producció de les indústries de la farina, la malteria i el forn.
Els sistemes alimentaris i les cadenes de subministrament sostenibles tenen un paper crucial per garantir la seguretat alimentària. La producció de cereals és clau, ja que constitueix la base de la dieta humana. Europa produeix al voltant de 280 milions de tones de cereals a l'any, el blat de les quals representa el 46%.
Un dels desafiaments més grans per a la indústria dels cereals a Europa és connectar els diferents sectors de la cadena de valor per complir amb les estratègies de mitigació i adaptació al canvi climàtic del 2030 establertes en la política de la UE (per exemple, el Pacte Verd Europeu, l'Estratègia de la Granja a la Taula). Per aconseguir un sector agrícola circular i neutre en carboni, cal invertir en solucions que connectin els actors de la indústria per tancar el cicle de la producció de cereals i, així, garantir i promoure la seguretat alimentària i la transició a una agricultura sostenible.
- Cadena de subministrament de cereals connectada que permet la implementació de bones pràctiques innovadores.
- Una certificació de qualitat i sostenibilitat per millorar la competitivitat dels productors de cereals sostenibles.
- Mitigar la petjada de carboni de la producció de cereals a Europa.
- Millorar el coneixement sobre les varietats de blat dur, tou i ordi per a una millor adaptació al canvi climàtic.
- Crear coneixements a nivell de la UE per ajudar a promoure polítiques de suport.
Un pla de comunicació, incloent-hi un manual de bones pràctiques agrícoles. - Un pla d'abast (prop del mercat) per demostrar el potencial de replicació a nivell de la UE.
- Connexió de la cadena de subministrament de cereals amb els beneficis socioeconòmics.
- Millora de la sostenibilitat ambiental de la producció de cereals.
- Nom coordinador/entitat: Katherine Franco
Adreça postal: AVINGUDA DE MEDINA AZAHARA 5, 14005, CÒRDOVA,
- UNIVERSIDAD DE CORDOBA
- EUROPEAN CONSERVATION AGRICULTURE FEDERATION
- LIMAGRAIN IBERICA S.A.
- MONBAKE GRUPO EMPRESARIAL S.A.U.
- ASOCIACION ESPANOLA DE AGRICULTURA DE CONSERVACION SUELOS VIVOS
- HEINEKEN ESPANA SA
- HARINAS POLO, S.A
- ASOCIACION ESPANOLA DE TECNICOS CEREALISTAS
- ANTONIO TARAZONA, S.L.U
- CUETARA S.L.U.
- PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO S.L.
- NSTITUTO ANDALUZ DE INVESTIGACION Y FORMACION AGRARIA PESQUERA ALIMENTARIA Y DE LA PRODUCCION ECOLOGICA
- Artadi Alimentacion S.L.
- AGRIFOOD SECTOR COMMUNICATION, S.L.
- SIPCAM IBERIA S.L
- GREENFIELD TECHNOLOGIES SL
- INTERMALTA SA
- COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS DE ESPANA U DE COOP SOCIEDAD COOPERATIVA
- M. FERREIRA & FILHAS LDA