Proxecto da Fundación Biodiversidade: Plan de formación para promover a creación de empresas verdes no sector agrícola
- Tipo Proxecto
- Execución 2022
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Fondo Social Europeo (FSE)
- Páxina web do proxecto Web proyecto (Fundación Biodiversidad)
Como expertos no sector, entendemos que o desenvolvemento tecnolóxico é clave para modernizar a industria cara a unha industria agroalimentaria máis sostible e dixitalmente innovadora. Por iso, o noso principal obxectivo é axudar aos emprendedores a dar o primeiro paso cara á creación do seu modelo de negocio. Con este fin, presentamos a seguinte proposta cun plan de traballo estruturado a través do cal os participantes adquirirán coñecementos en áreas importantes para acadar este obxectivo, conectarán con emprendedores consolidados para transferir coñecementos e experiencia e terán a oportunidade de recibir asesoramento personalizado por parte de expertos en desenvolvemento e promoción empresarial.
O programa de formación empregará a aprendizaxe en liña como metodoloxía, xunto con cursos e obradoiros presenciais. Ao longo do programa, os participantes contarán co apoio de expertos en todo momento, que atenderán persoalmente calquera dúbida ou problema que poidan ter.
DIRIXIDO A
O plan de formación está dirixido a emprendedores dos sectores agroalimentario, forestal e ambiental, e espérase que teña un maior impacto nas mulleres e nos mozos das zonas rurais e/ou que viven en espazos naturais protexidos.
O plan de formación conta con 4 accións, que se levarán a cabo en 3 comunidades autónomas con participantes de diferentes provincias das devanditas comunidades (Andalucía, Castela A Mancha e Murcia):
1. Curso de formación para emprendedores do sector agrícola.
2. Acción de Innovación Social: xornada de intercambio de experiencias en innovación e emprendemento
3. Asesoramento personalizado sobre opcións de financiamento.
Proporcionar ferramentas financeiras, de xestión empresarial, de mercadotecnia, de innovación e de sustentabilidade aos emprendedores do sector agroalimentario. O obxectivo final é facilitar o desenvolvemento dos seus modelos de negocio.
Ao finalizar este programa, os participantes terán os coñecementos e unha comprensión exhaustiva dos aspectos empresariais clave que facilitarán o desenvolvemento dos seus proxectos. Tamén comprenderán a importancia dos aspectos sociais e ambientais no desenvolvemento do seu modelo de negocio. Así mesmo, terán tido contacto con emprendedores de diferentes países, o que aportará valor á súa formación, compartindo as súas propias experiencias que servirán de referencia para os participantes.
- Asociación Agrupación de Producción Integrada Galpagro (API BALAM)