
LIFE Proiektua: Zerealaren balio-katea konektatzea eta Europako karbono-neutro ekoizpenerako ziurtagiri jasangarria sortzea.
- Mota Proiektua
- Egoera Abian
- Exekuzioa 2022 -2026
- Esleitutako Aurrekontua 3.057.003,00 €
- Eremua Europeo
- Autonomia-erkidegoa Andalucía
- Finantza-iturri nagusia BIZITZA
- Proiektuaren webgunea Web del proyecto
LIFE Innocereal proiektuaren helburua zerealen balio-kateko kate-mailen arteko loturak erraztea da, isuri gutxiko ekoizpenerako ziurtapen-sistemak sortuz, horien onurak hornidura-kate osoarentzat erakutsiz eta azken produktuaren (ogia, pasta, garagardoa) balio erantsia handituz.
Proiektu-taldeak ekosistema bat sortuko du ale-ekoizpen kate osoan zehar, iraunkortasun eta lehiakortasun estandar altuak erakutsiz irin, maltagintza eta okindegi industrien ekoizpen-etapa guztietan.
Elikagai-sistema eta hornikuntza-kate jasangarriek funtsezko zeregina dute elikagaien segurtasuna bermatzeko. Zereal-ekoizpena funtsezkoa da horretarako, gizakien dietaren oinarria baita. Europak 280 milioi tona zereal inguru ekoizten ditu urtean, eta horietatik % 46 garia da.
Europako zereal-industriaren erronka handienetako bat balio-kateko sektore desberdinak konektatzea da, EBko politikan ezarritako 2030eko klima-aldaketa arintzeko eta egokitzeko estrategiak betetzeko (adibidez, Europako Itun Berdea, Baserritik Mahaira Estrategia). Nekazaritza sektore zirkular eta karbono-neutroa lortzeko, industriako eragileak konektatzen dituzten irtenbideetan inbertitu behar dugu, zerealen ekoizpen-zirkulua ixteko, horrela elikagaien segurtasuna eta nekazaritza jasangarrirako trantsizioa bermatuz eta sustatuz.
- Jardunbide berritzaile onenak ezartzea ahalbidetzen duen ale-hornikuntza-kate konektatua.
- Kalitate eta iraunkortasun ziurtagiria, zereal-ekoizle jasangarrien lehiakortasuna hobetzeko.
- Zereal-ekoizpenaren karbono-aztarna arintzea Europan.
- Klima-aldaketara egokitzapena hobetzeko, gari gogorraren, gari bigunaren eta garagarraren barietateen ezagutza hobetu.
- EB mailan ezagutza eraikitzea, politika solidarioak sustatzen laguntzeko.
Komunikazio-plan bat, nekazaritza-jardunbide egokien eskuliburua barne. - EB mailan errepikatzeko potentziala frogatzeko merkatutik gertuko plana.
- Zereal-hornikuntza-katea onura sozioekonomikoekin lotzea.
- Zereal-ekoizpenaren ingurumen-iraunkortasuna hobetzea.
- Koordinatzailearen/erakundearen izena: Katherine Franco
Posta helbidea: AVENIDA DE MEDINA AZAHARA 5, 14005, CÓRDOBA,
- UNIVERSIDAD DE CORDOBA
- EUROPEAN CONSERVATION AGRICULTURE FEDERATION
- LIMAGRAIN IBERICA S.A.
- MONBAKE GRUPO EMPRESARIAL S.A.U.
- ASOCIACION ESPANOLA DE AGRICULTURA DE CONSERVACION SUELOS VIVOS
- HEINEKEN ESPANA SA
- HARINAS POLO, S.A
- ASOCIACION ESPANOLA DE TECNICOS CEREALISTAS
- ANTONIO TARAZONA, S.L.U
- CUETARA S.L.U.
- PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO S.L.
- NSTITUTO ANDALUZ DE INVESTIGACION Y FORMACION AGRARIA PESQUERA ALIMENTARIA Y DE LA PRODUCCION ECOLOGICA
- Artadi Alimentacion S.L.
- AGRIFOOD SECTOR COMMUNICATION, S.L.
- SIPCAM IBERIA S.L
- GREENFIELD TECHNOLOGIES SL
- INTERMALTA SA
- COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS DE ESPANA U DE COOP SOCIEDAD COOPERATIVA
- M. FERREIRA & FILHAS LDA