Skip to main content
life103

LIFE Proiektua: Zerealaren balio-katea konektatzea eta Europako karbono-neutro ekoizpenerako ziurtagiri jasangarria sortzea.

  • Mota Proiektua
  • Egoera Abian
  • Exekuzioa 2022 -2026
  • Esleitutako Aurrekontua 3.057.003,00 €
  • Eremua Europeo
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía
  • Finantza-iturri nagusia BIZITZA
  • Proiektuaren webgunea Web del proyecto
Azalpena

LIFE Innocereal proiektuaren helburua zerealen balio-kateko kate-mailen arteko loturak erraztea da, isuri gutxiko ekoizpenerako ziurtapen-sistemak sortuz, horien onurak hornidura-kate osoarentzat erakutsiz eta azken produktuaren (ogia, pasta, garagardoa) balio erantsia handituz.

Proiektu-taldeak ekosistema bat sortuko du ale-ekoizpen kate osoan zehar, iraunkortasun eta lehiakortasun estandar altuak erakutsiz irin, maltagintza eta okindegi industrien ekoizpen-etapa guztietan.

Testuinguruko deskribapena

Elikagai-sistema eta hornikuntza-kate jasangarriek funtsezko zeregina dute elikagaien segurtasuna bermatzeko. Zereal-ekoizpena funtsezkoa da horretarako, gizakien dietaren oinarria baita. Europak 280 milioi tona zereal inguru ekoizten ditu urtean, eta horietatik % 46 garia da.

Europako zereal-industriaren erronka handienetako bat balio-kateko sektore desberdinak konektatzea da, EBko politikan ezarritako 2030eko klima-aldaketa arintzeko eta egokitzeko estrategiak betetzeko (adibidez, Europako Itun Berdea, Baserritik Mahaira Estrategia). Nekazaritza sektore zirkular eta karbono-neutroa lortzeko, industriako eragileak konektatzen dituzten irtenbideetan inbertitu behar dugu, zerealen ekoizpen-zirkulua ixteko, horrela elikagaien segurtasuna eta nekazaritza jasangarrirako trantsizioa bermatuz eta sustatuz.

Helburuak
  • Jardunbide berritzaile onenak ezartzea ahalbidetzen duen ale-hornikuntza-kate konektatua.
  • Kalitate eta iraunkortasun ziurtagiria, zereal-ekoizle jasangarrien lehiakortasuna hobetzeko.
  • Zereal-ekoizpenaren karbono-aztarna arintzea Europan.
  • Klima-aldaketara egokitzapena hobetzeko, gari gogorraren, gari bigunaren eta garagarraren barietateen ezagutza hobetu.
  • EB mailan ezagutza eraikitzea, politika solidarioak sustatzen laguntzeko.
    Komunikazio-plan bat, nekazaritza-jardunbide egokien eskuliburua barne.
  • EB mailan errepikatzeko potentziala frogatzeko merkatutik gertuko plana.
Results
  • Zereal-hornikuntza-katea onura sozioekonomikoekin lotzea.
  • Zereal-ekoizpenaren ingurumen-iraunkortasuna hobetzea.
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailearen/erakundearen izena: Katherine Franco  
  • Posta helbidea: AVENIDA DE MEDINA AZAHARA 5, 14005, CÓRDOBA,

Koordinatzaileak
  • UNIVERSIDAD DE CORDOBA
Kolaboratzaileak
  • EUROPEAN CONSERVATION AGRICULTURE FEDERATION
  • LIMAGRAIN IBERICA S.A.
  • MONBAKE GRUPO EMPRESARIAL S.A.U.
  • ASOCIACION ESPANOLA DE AGRICULTURA DE CONSERVACION SUELOS VIVOS
  • HEINEKEN ESPANA SA
  • HARINAS POLO, S.A
  • ASOCIACION ESPANOLA DE TECNICOS CEREALISTAS
  • ANTONIO TARAZONA, S.L.U
  • CUETARA S.L.U.
  • PRODUCTOS ALIMENTICIOS GALLO S.L.
  • NSTITUTO ANDALUZ DE INVESTIGACION Y FORMACION AGRARIA PESQUERA ALIMENTARIA Y DE LA PRODUCCION ECOLOGICA
  • Artadi Alimentacion S.L.
  • AGRIFOOD SECTOR COMMUNICATION, S.L.
  • SIPCAM IBERIA S.L
  • GREENFIELD TECHNOLOGIES SL
  • INTERMALTA SA
  • COOPERATIVAS AGRO-ALIMENTARIAS DE ESPANA U DE COOP SOCIEDAD COOPERATIVA
  • M. FERREIRA & FILHAS LDA