Ir o contido principal

Proxecto HEZUR EZ GEZUR:

  • Tipo Proxecto
  • Estado Cheo
  • Execución 2022 -2024
  • Orzamento asignado 59.947,96 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma País Vasco
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto HEZUR EZ GEZUR
Descrición

HEZUR EZ GEZUR é un proxecto de innovación cooperativo para o desenvolvemento dun produto totalmente novo e sostible baseado no uso dun subproduto alimentario (oses de polo) e promovendo o desperdicio cero. Este proxecto cooperativo será realizado pola empresa DELIKATETXE Kooperatiba Elkarte Txikia, o centro tecnolóxico LEARTIKER e o centro de innovación gastronómica LABORATORIO VASCO DE ALIMENTOS.

Descrición das actividades
  1. Selección de ingredientes e deseño de fórmulas.
  2. Prototipado preindustrial.
  3. Validación de produtos preindustriais.
  4. Estudo da aceptabilidade do produto.
  5. Comunicación e difusión.
Obxectivos

O obxectivo principal do proxecto é aproveitar un subproduto (ósos cocidos) da produción de caldo de polo pola empresa Delikatetxe a través da creación dunha nova gama de produtos. Para conseguilo, desenvolverase un novo proceso de transformación que facilite a incorporación de proteína animal a diferentes tipos de produtos.

Información de contacto
  • Coordinador/a nome da entidade: DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
  • Enderezo postal: Xemein Etorbidea 12 A, 48270 MARKINA-XEMEIN
  • Correo electrónico coordinador/entidade: xabier@delikatetxe.eus
  • Teléfono: 34946169089
Coordinadores
  • DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
Colaboradores
  • Delikatetxe Kooperatiba Elkarte Txikia
  • Basque Food Laboratory
  • Leartiker