Proxecto HEZUR EZ GEZUR:
- Tipo Proxecto
- Estado Cheo
- Execución 2022 -2024
- Orzamento asignado 59.947,96 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma País Vasco
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto HEZUR EZ GEZUR
Descrición
HEZUR EZ GEZUR é un proxecto de innovación cooperativo para o desenvolvemento dun produto totalmente novo e sostible baseado no uso dun subproduto alimentario (oses de polo) e promovendo o desperdicio cero. Este proxecto cooperativo será realizado pola empresa DELIKATETXE Kooperatiba Elkarte Txikia, o centro tecnolóxico LEARTIKER e o centro de innovación gastronómica LABORATORIO VASCO DE ALIMENTOS.
Descrición das actividades
- Selección de ingredientes e deseño de fórmulas.
- Prototipado preindustrial.
- Validación de produtos preindustriais.
- Estudo da aceptabilidade do produto.
- Comunicación e difusión.
Obxectivos
O obxectivo principal do proxecto é aproveitar un subproduto (ósos cocidos) da produción de caldo de polo pola empresa Delikatetxe a través da creación dunha nova gama de produtos. Para conseguilo, desenvolverase un novo proceso de transformación que facilite a incorporación de proteína animal a diferentes tipos de produtos.
Información de contacto
- Coordinador/a nome da entidade: DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
- Enderezo postal: Xemein Etorbidea 12 A, 48270 MARKINA-XEMEIN
- Correo electrónico coordinador/entidade: xabier@delikatetxe.eus
- Teléfono: 34946169089
Coordinadores
- DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
Colaboradores
- Delikatetxe Kooperatiba Elkarte Txikia
- Basque Food Laboratory
- Leartiker