Skip to main content

HEZUR EZ GEZUR Proiektua:

  • Mota Proiektua
  • Egoera Bete
  • Exekuzioa 2022 -2024
  • Esleitutako Aurrekontua 59.947,96 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa País Vasco
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
  • Proiektuaren webgunea HEZUR EZ GEZUR
Azalpena

HEZUR EZ GEZUR berrikuntza-proiektu kooperatibo bat da, elikagaien azpiproduktu bat (oilasko hezurrak) erabiltzean oinarritutako produktu guztiz berri eta jasangarri bat garatzeko eta zero zabor sustatzeko. Kooperatiba-proiektu hau DELIKATETXE Kooperatiba Elkarte Txikia enpresak, LEARTIKER zentro teknologikoak eta BASQUE FOOD LABORATORY berrikuntza gastronomiko zentroak egingo dute.

Jardueren deskribapena
  1. Osagaien hautaketa eta formula diseinua.
  2. Industria aurreko prototipoak.
  3. Industria aurreko produktuen balioztatzea.
  4. Produktuen onargarritasunaren azterketa.
  5. Komunikazioa eta hedapena.
Helburuak

Proiektuaren helburu nagusia Delikatetxe enpresak oilasko salda ekoizten duen azpiproduktu bat (hezurrak egosiak) aprobetxatzea da, produktu sorta berri baten sorreraren bidez. Horretarako, eraldaketa prozesu berri bat garatuko da, animalia-proteina produktu mota ezberdinetan sartzea errazteko.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
  • Posta helbidea: Xemein Etorbidea 12 A, 48270 MARKINA-XEMEIN
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: xabier@delikatetxe.eus
  • Telefonoa: 34946169089
Koordinatzaileak
  • DELIKATETXE KOOP ELK TXIKIA
Kolaboratzaileak
  • Delikatetxe Kooperatiba Elkarte Txikia
  • Basque Food Laboratory
  • Leartiker