Proxecto H2020 BIOVALUE: Ferramenta de simulación baseada en axentes desde o posto á granxa que aumenta a biodiversidade na cadea de valor agroalimentaria
- Tipo Proxecto
- Estado Asinado
- Execución 2021 -2025
- Orzamento asignado 5.993.562,5 €
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Horizonte 2020
- Páxina web do proxecto BIOVALUE
O proxecto BIOVALUE, financiado pola UE, empregará unha abordaxe ascendente para desenvolver a ferramenta BIOVALUE, unha ferramenta dinámica e personalizable para analizar a biodiversidade na cadea de valor agroalimentaria. Os investigadores usarano para introducir, modelar, avaliar, mellorar, producir e difundir cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados seleccionados especificamente e desenvolver produtos culinarios comercializables e certificados.
Ao responder á demanda dos consumidores por unha mellora da agrobiodiversidade nos agroecosistemas, BIOVALUE garantirá o rendemento comercial e a viabilidade futuros dos cultivos. Ademais, empregarase un marco de modelado sinxelo e listo para usar para xerar un conxunto de indicadores clave de rendemento que midan a calidade e o impacto das políticas, o rendemento ambiental e o cumprimento da normativa. O obxectivo é introducir cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados na cadea de valor, o que contribuirá a mellorar a biodiversidade.
O enfoque do proxecto BIOVALUE é establecer unha perspectiva holística e multilateral para analizar a relación entre a biodiversidade, as partes interesadas na cadea de valor agroalimentaria, o medio ambiente, as preferencias alimentarias dos consumidores e a saúde. Mediante o emprego dunha abordaxe vertical e de abaixo cara arriba para desenvolver a FERRAMENTA BIOVALUE, unha ferramenta dinámica e personalizable de análise da cadea de valor agroalimentaria fronte á biodiversidade, a proposta ten como obxectivo introducir, modelar, avaliar, mellorar, producir e difundir cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados (cereais, leguminosas, hortalizas de folla e froitas) seleccionados especificamente e desenvolver produtos culinarios finais comercializables, certificados e etiquetados que os incorporen (receitas de pratos e alimentos procesados), que melloren a agrobiodiversidade no campo aplicado. agroecosistemas e atraer consumidores, garantindo o seu rendemento futuro no mercado e, ao mesmo tempo, a súa viabilidade de cultivo.
Ademais, dentro dun marco listo para usar, modelado e listo para usar, o proxecto producirá un conxunto de indicadores clave de rendemento (KPI) destinados a medir a calidade e o impacto das políticas, o rendemento ambiental e o cumprimento normativo para a introdución de cultivos xeneticamente diversos e infrautilizados na cadea de valor. Estes indicadores, por deseño, son escalables para mellorar aínda máis a biodiversidade na cadea de valor. En definitiva, esta natureza en expansión vese destacada polos efectos complementarios dos pratos procesados e non procesados e os produtos alimenticios finais de BIOVALUE, como o baixo consumo de enerxía, a resiliencia do cultivo ambiental ás paisaxes marxinais e aos climas futuros, así como os beneficios nutricionais e para a saúde. Ao incorporar o poder de mercado en toda a abordaxe, a proposta pode levar a unha sustentabilidade autosuficiente da biodiversidade no futuro.
- ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS (ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI)