Skip to main content

Projecte H2020 BIOVALUE: Eina de simulació basada en agents des de la forquilla fins a la granja que augmenta la biodiversitat a la cadena de VALOR agroalimentària

  • Tipus Projecte
  • Estat Firmado
  • Execució 2021 -2025
  • Pressupost assignat 5.993.562,5 €
  • Àmbit Europeo
  • Font principal de finançament H2020
  • Web del projecte BIOVALUE
Descripció

El projecte BIOVALUE, finançat amb fons europeus, farà servir un enfocament ascendent per desenvolupar l'eina BIOVALUE, una eina dinàmica i personalitzable per a l'anàlisi de la biodiversitat de la cadena de valor agroalimentària. Els investigadors la faran servir per introduir, modelar, avaluar, millorar, produir i difondre cultius genèticament diversos i infrautilitzats, específicament seleccionats, i desenvolupar productes culinaris comercialitzables i certificats.

En respondre a la demanda dels consumidors de millorar l'agrobiodiversitat als agroecosistemes, BIOVALUE garantirà el futur rendiment comercial dels cultius i la seva viabilitat. A més, s'utilitzarà un marc modelat, fàcil d'usar i llest per fer servir, per generar un conjunt d'indicadors clau de rendiment que mesurin la qualitat i l'impacte de les polítiques, l'evolució ambiental i el compliment normatiu. L'objectiu és introduir cultius genèticament diversos i infrautilitzats a la cadena de valor, cosa que contribuirà a millorar la biodiversitat.

Objectius

L'enfocament del projecte BIOVALUE és establir una perspectiva holística, sota l'enfocament multi-actor, per analitzar l'enllaç entre la biodiversitat, els agents de la cadena de valor agroalimentària, el medi ambient, les preferències alimentàries dels consumidors i la salut. En emprar un enfocament vertical ascendent per desenvolupar l'EINA BIOVALUE, una cadena de valor agroalimentària dinàmica i personalitzable davant d'una eina d'anàlisi de la biodiversitat, la proposta intenta introduir, modelar, avaluar, millorar, produir i difondre cultius genèticament diversos i infrautilitzats específicament seleccionats (cereals, llegums) comercialitzables, certificats i etiquetats que els incorporin (receptes de plats i aliments processats), que millorin l'agrobiodiversitat a l'àmbit aplicat. agroecosistemes i atreure els consumidors, assegurant el seu exercici futur al mercat i, alhora, la seva viabilitat de cultiu.

A més, en un marc modelat i llest per treballar, fàcil d'usar, el projecte produirà un conjunt d'indicadors clau d'acompliment destinats a mesurar la qualitat i l'impacte de les polítiques, l'evolució ambiental i el compliment de les regulacions d'introducció de cultius genèticament diversos i subutilitzats a la cadena de valor i, per disseny, són ampliables per millorar encara més la biodiversitat a la cadena. En última instància, aquesta naturalesa en expansió es destaca pels efectes complementaris dels plats i productes alimentaris finals processats i no processats de BIOVALUE, com el baix consum denergia, la resiliència del cultiu ambiental a paisatges marginals i el clima futur, així com beneficis nutricionals i per a la salut. En incorporar el poder del mercat a tot l'enfocament, la proposta pot conduir a una sostenibilitat autosuficient de la biodiversitat en el futur.

Coordinadors
  • ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS (ARISTOTLE UNIVERSITY OF THESSALONIKI)