Proxecto ESM de Horizon Europe: Materia branda comestible
- Tipo Proxecto
- Estado Asinado
- Execución 2025 -2029
- Orzamento asignado 4.041.810,00 €
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
- Páxina web do proxecto Proyecto ESM
A estratexia "da granxa á mesa" do Pacto Verde Europeo e os Obxectivos de Desenvolvemento das Nacións Unidas salientan as transicións alimentaria e ambiental como importantes desafíos globais. A transición cara a unha alimentación sostible e saudable require pasar de dietas baseadas en animais a dietas baseadas en plantas. A ciencia da materia branda ofrece información única sobre a racionalización de aspectos fundamentais das relacións estrutura-función dos materiais brandos derivados de plantas e o deseño de novos alimentos.
Apoiado polo programa Marie Sklodowska-Curie Actions, o proxecto ESM busca formar e desenvolver investigadores novos no deseño, produción e avaliación de produtos alimenticios de orixe vexetal, proporcionándolles formación interdisciplinar en materia branda e ciencias dos alimentos. O obxectivo é dotalos das habilidades necesarias para afrontar os desafíos das transicións alimentaria e ambiental e para avanzar nas súas carreiras a través de resultados significativos.
As transicións alimentaria e ambiental son grandes desafíos globais, como o ilustran a Estratexia "da granxa á mesa", no corazón do Pacto Verde Europeo, e os Obxectivos de Desenvolvemento Globais das Nacións Unidas. Unha alimentación sostible e saudable require un cambio urxente dunha dieta rica en ingredientes de orixe animal a unha enriquecida con ingredientes de orixe vexetal. Este é o reto que se agocha tras o proxecto Edible Soft Matter (ESM). A ciencia da materia branda tivo un grande éxito ao abordar problemas complexos que involucran materiais multicompoñentes cunha ampla gama de lonxitudes e escalas de tempo, e agora é recoñecida como unha fonte única de información para comprender a complexidade dos alimentos e deseñar novos alimentos.
O obxectivo de ESM é formar e desenvolver a empregabilidade dunha nova xeración de dezaoito investigadores, reguladores, consultores e líderes de proxectos novos, proporcionándolles experiencia única no deseño, produción e avaliación da calidade de produtos alimenticios innovadores de orixe vexetal. As persoas candidatas a doutoramento na ESM beneficiaranse dunha formación internacional, interdisciplinar e intersectorial a través da investigación en ciencias básicas e aplicadas dos alimentos e da materia branda.
A través dos seus proxectos de investigación individuais e actividades de formación en rede, caracterizadas por unha forte participación de socios non académicos, desenvolverán as habilidades técnicas e sociais necesarias para abordar os desafíos actuais relacionados coas transicións alimentaria e ambiental. O consorcio inclúe once beneficiarios (incluídos tres do sector non académico) de sete países e once socios asociados (incluídos catro do sector non académico), con experiencia complementaria e recoñecida mundialmente en ciencias dos alimentos e da materia branda. Todos os países en desenvolvemento estarán expostos a entornos laborais académicos e non académicos.
Os obxectivos da ESM son oportunos e o seu programa de formación único promete moito para o avance das carreiras profesionais nos países en desenvolvemento, así como para obter resultados relevantes desde o punto de vista científico, tecnolóxico e social.
 
 
 
 
        
   
             
             
            