Ir o contido principal

Proxecto da Fundación Biodiversidade: A Rede Natura alimenta o Campus

Descrición

Co apoio da Fundación Biodiversidade, o Observatorio para unha Cultura Territorial puxo en marcha un proxecto piloto no Campus Universitario. O obxectivo é incorporar alimentos locais e de tempada producidos en concellos da Rede Natura 2000 nos menús das cafeterías universitarias e nos servizos de catering, concienciar sobre os impactos positivos destes produtos e crear unha rede entre os produtores.

O proxecto axudou a promover o consumo de alimentos locais, de tempada, orgánicos e agroecolóxicos producidos en concellos da Rede Natura 2000 da biorrexión de Madrid. O proxecto implementouse na cafetería da Escola de Enxeñaría Agraria, Alimentaria e de Biosistemas, que se converteu nun verdadeiro espazo para a investigación, a innovación e o desenvolvemento. Esta experiencia xerou datos interesantes para proporcionar ferramentas á administración universitaria para iniciar a transición cara á sustentabilidade nos seus comedores.

Obxectivos

Incorporar nos menús das cafeterías universitarias e nos servizos de catering alimentos locais e de tempada producidos en concellos da Rede Natura 2000.