Skip to main content

Biodibertsitate Fundazioaren Proiektua: Natura Sareak Campusa elikatzen du

Azalpena

Biodibertsitate Fundazioaren laguntzarekin, Lurralde Kulturaren Behatokiak proiektu pilotu bat abiarazi du Unibertsitate Campusean. Helburua Natura 2000 Sareko udalerrietan ekoitzitako tokiko eta sasoiko elikagaiak unibertsitateko jantokiko menuetan eta catering zerbitzuetan txertatzea da, produktu horien eragin positiboen berri emanez eta ekoizleen arteko sare bat sortuz.

Proiektuak Madrilgo bioeskualdeko Natura 2000 udalerrietan ekoitzitako tokiko, sasoiko, organiko eta agroekologikoen kontsumoa sustatzen lagundu du. Proiektua Nekazaritza, Elikagai eta Biosistemen Ingeniaritza Eskolako kafetegian gauzatu da, eta ikerketa, berrikuntza eta garapenerako benetako espazio bihurtu da. Esperientzia honek datu interesgarriak sortu ditu unibertsitateko administrazioari jantokietan jasangarritasunerako trantsizioa hasteko tresnak emateko.

Helburuak

Unibertsitateko jantokiko menuetan eta catering zerbitzuetan txertatzea Natura 2000 Sareko udalerrietan ekoitzitako tokiko eta sasoiko jakiak.