Proxecto da Fundación Biodiversidade: Novas oportunidades de emprego na restauración ecogastronómica
- Tipo Proxecto
- Execución 2018 -2019
- Ámbito Europeo
- Fonte principal de financiamento Fondo Social Europeo (FSE)
- Páxina web do proxecto Web proyecto (Fundación Biodiversidad)
Ofrécese un programa de formación teórica e práctica de 50 horas a persoas desempregadas, que lles permite ocupar diversos postos dentro da cociña. Está a levarse a cabo en Andalucía, as Illas Canarias, Cataluña e Madrid, escollidas en función da importancia das actividades turísticas e de restauración alí, así como da venda de alimentos ecolóxicos para aumentar as oportunidades de emprego.
O proxecto tamén ofrece unha bolsa de traballo para canalizar as demandas dos profesionais en formación e as das empresas dos sectores da restauración e o comercio minorista. O seguimento e o apoio ao alumnado unha vez finalizado o curso é fundamental para axudarlles a integrarse no mercado laboral.
O consumo de alimentos ecolóxicos no noso país medrou significativamente e agora ocupamos o décimo posto a nivel mundial. Espérase que o sector da cociña e a venda polo miúdo de alimentos ecolóxicos ofreza oportunidades de emprego nun futuro próximo.
Este proxecto formativo ofrece catro cursos presenciais para mellorar a empregabilidade das persoas desempregadas no sector da restauración e da alimentación ecolóxica, baseándose na integración de alimentos ecolóxicos nos menús e no coñecemento de novas dietas e hábitos alimentarios máis saudables.
- Asociación Vida Sana