Proxecto Ambrosia de Horizon Europe: unindo coñecemento, comunicación e acción para a seguridade alimentaria nun clima cambiante
- Tipo Proxecto
- Estado Asinado
- Execución 2024 -2027
- Orzamento asignado 3.972.738,63 €
- Ámbito Europeo
- Comunidade Autónoma Cataluña; Navarra, Comunidad Foral de
- Fonte principal de financiamento Horizonte Europa 2021-2027
- Páxina web do proxecto https://doi.org/10.3030/101181300
Ambrosia ten como obxectivo transformar a estratexia europea de seguridade alimentaria ante os impactos do cambio climático. Permitirá unha avaliación de riscos para a seguridade alimentaria mediante unha abordaxe holística e sistémica en toda a cadea de subministración mediante o uso de tecnoloxías dixitais, incluída a IA.
O proxecto Ambrosia, financiado pola UE, que combina a experiencia en modelización e previsión agroalimentaria, predición climática e os coñecementos de científicos e expertos en microbioloxía alimentaria preditiva e avaliación de riscos, permitirá a modelización dos riscos do cambio climático e o seu impacto na seguridade alimentaria desde a granxa ata o prato en catro principais rexións bioxeográficas de Europa. Mediante unha abordaxe multilateral, Ambrosia sensibilizará, proporcionará asesoramento estratéxico e fomentará o uso da plataforma Ambrosia para avaliacións rexionais e locais.
AMBROSIA ten como obxectivo transformar a perspectiva europea sobre a seguridade alimentaria ante os impactos do cambio climático. Permitirá, por primeira vez, unha abordaxe holística e sistémica da avaliación de riscos para a seguridade alimentaria en toda a cadea de subministración, tendo en conta os modelos de cambio climático, mediante o uso de tecnoloxías dixitais, incluída a IA. Ao conectar o coñecemento de científicos agroalimentarios e expertos en modelización e previsión climática con expertos en microbioloxía alimentaria preditiva e avaliación de riscos, AMBROSIA permitirá a modelización dos riscos do cambio climático (individuais e acumulativos) e o seu impacto na seguridade alimentaria desde a granxa ata o prato en catro principais rexións bioxeográficas europeas (atlántica, boreal, continental e mediterránea), así como a predición de posibles novas fontes de risco e perigos nos principais grupos de alimentos consumidos polos cidadáns da UE.
En primeiro lugar, o proxecto desenvolverá un marco metodolóxico de avaliación de riscos holístico e personalizado para estudar o impacto do cambio climático na seguridade alimentaria. As proxeccións de modelos climáticos espazo-temporais integraranse cos modelos de risco para a seguridade alimentaria para permitir o desenvolvemento de modelos preditivos detallados. A continuación, desenvolverase e implementarase unha plataforma dixital para integrar as proxeccións de modelos climáticos cos datos de seguridade alimentaria para predicir e monitorizar os riscos e perigos para a seguridade alimentaria derivados de eventos ou procesos de cambio climático, así como para comunicar medidas de mitigación/adaptación.
Farase un uso amplo de diversas fontes de datos para permitir o pleno uso das técnicas de IA (aprendizaxe profunda para modelos preditivos) no campo da seguridade alimentaria. O proxecto centrarase nas micotoxinas de Fusarium, un perigo recoñecido nos grans (trigo, avea, cebada, millo) e produtos derivados, e nos patóxenos entéricos (Salmonella, E. coli) nos produtos frescos (verduras e ensaladas). Mediante unha abordaxe multilateral, AMBROSIA sensibilizará e proporcionará asesoramento estratéxico sobre estratexias de mitigación e adaptación.
- UNIVERSITEIT MAASTRICHT
- BUNDESINSTITUT FUER RISIKOBEWERTUNG
- ELLINIKOS GEORGIKOS ORGANISMOS - DIMITRA
- KONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NV
- E1 DATASCIENCE LTD
- RSK ADAS LIMITED
- ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS
- INSTITUTO NAVARRO DE TECNOLOGIAS E INFRAESTRUCTURAS AGROALIMENTARIAS SA
- UNIVERSITY OF LEEDS
- SMART AGRO HUB ANONYMI ETAIRIA
- GEOPONIKO PANEPISTIMION ATHINON
- MAAELU TEADMUSKESKUS
- SCIO IKE
- PETERSON PROJECTS BV
- CRANFIELD UNIVERSITY
- Danone Global Research & Innovation Center
- VEEVA SYSTEMS SPAIN S.L.
- STICHTING GREEN SUPPLY CHAIN DIGITAL INNOVATION HUB
- Ficha informativa do proxecto CORDIS (pdf)
- Páxina web da UNIVERSITEIT MAASTRICHT
- Páxina web do BUNDESINSTITUT FUER RISIKOBEWERTUNG
- Sitio web de RSK ADAS LIMITED
- Páxina web de ARISTOTHELIUS PANEPISTIMIO THESSALONIKIS
- Páxina web do Instituto Navarro de Tecnoloxías e Infraestruturas Agrarias e Ali…
- Sitio web da Universidade de Leeds
- Páxina web de GEOPONIKO PANEPISTIMION ATHINON
- Sitio web de MAAELU TEADMUSKESKUS
- Sitio web da Universidade de Cranfield
- Sitio web do Centro Global de Investigación e Innovación de Danone
 
 
 
 
        
   
             
                         
                        