Skip to main content

Projecte HORITZÓ EUROPA AMBROSIA: Unint coneixement, comunicació i acció per a la seguretat alimentària en un clima canviant

  • Tipus Projecte
  • Estat Signat
  • Execució 2024 -2027
  • Pressupost assignat 3.972.738,63 €
  • Àmbit Europeo
  • Comunitat Autònoma Cataluña; Navarra, Comunidad Foral de
  • Font principal de finançament Horitzó Europa 2021-2027
  • Web del projecte https://doi.org/10.3030/101181300
Descripció

Ambròsia té com a objectiu transformar l'enfocament europeu de la seguretat alimentària davant dels impactes del canvi climàtic. Permetrà un enfocament sistèmic holístic de l'avaluació de riscos per a la innocuïtat dels aliments a tota la cadena de subministrament amb l'ús de tecnologies digitals, inclosa la IA.

El projecte Ambrosia, finançat amb fons europeus, que combina els coneixements sobre la modelització i la predicció agroalimentària i la predicció del clima i les perspectives de científics i experts en microbiologia predictiva d'aliments i avaluació de riscos, permetrà modelitzar els riscos del canvi climàtic i el seu impacte en la seguretat alimentària des de la granja fins a la taula a quatre importants regions bio. Amb un enfocament de múltiples actors, Ambrosia crearà consciència, proporcionarà assessorament estratègic i fomentarà l'ús de la plataforma d'ambrosia per a avaluacions regionals i locals.

Objectius

AMBROSIA pretén transformar l'enfocament europeu en matèria de seguretat alimentària davant dels impactes del canvi climàtic. Permetrà, per primera vegada, un enfocament holístic i sistèmic per a l'avaluació de riscos de seguretat alimentària en tota la cadena de subministrament, considerant els models de canvi climàtic, mitjançant l'ús de tecnologies digitals i el coneixement. en microbiologia predictiva alimentària i avaluació de riscos, AMBROSIA possibilitarà la modelització dels riscos del canvi climàtic (individuals i acumulatius) i el seu impacte en la seguretat alimentària des de la granja fins a la taula en quatre importants regions biogeogràfiques d'Europa (Atlàntica, Boreal, Continental i Mediterrània), així com la predicció de riscos de grups de possibles la UE.

En primer lloc, el projecte desenvoluparà un marc metodològic holístic d'avaluació de riscos a mida per a l'estudi de l'impacte del canvi climàtic en la seguretat alimentària. seguretat alimentària per tal de predir i monitoritzar els riscos i perills per a la seguretat alimentària que emanen d'esdeveniments o processos del canvi climàtic, així com per a la comunicació de mesures de mitigació/adaptació.

Es farà un ús extensiu d'una varietat de fonts de dades per permetre l'ús de tècniques d'IA (aprenentatge profund per a models predictius) perquè s'utilitzin plenament en l'àmbit de la seguretat alimentària. (Salmonella, E. coli) en productes frescos (verdures i amanides). Utilitzant un enfocament de múltiples actors, AMBROSIA crearà consciència i proporcionarà assessorament estratègic sobre estratègies de mitigació i adaptació.

Coordinadors
  • UNIVERSITEIT MAASTRICHT
Col·laboradors
  • BUNDESINSTITUT FUER RISIKOBEWERTUNG
  • ELLINIKOS GEORGIKOS ORGANISMOS - DIMITRA
  • KONINKLIJKE AHOLD DELHAIZE NV
  • E1 DATASCIENCE LTD
  • RSK ADAS LIMITED
  • ARISTOTELIO PANEPISTIMIO THESSALONIKIS
  • INSTITUTO NAVARRO DE TECNOLOGIAS E INFRAESTRUCTURAS AGROALIMENTARIAS SA
  • UNIVERSITY OF LEEDS
  • SMART AGRO HUB ANONYMI ETAIRIA
  • GEOPONIKO PANEPISTIMION ATHINON
  • MAAELU TEADMUSKESKUS
  • SCIO IKE
  • PETERSON PROJECTS BV
  • CRANFIELD UNIVERSITY
  • Danone Global Research & Innovation Center
  • VEEVA SYSTEMS SPAIN S.L.
  • STICHTING GREEN SUPPLY CHAIN DIGITAL INNOVATION HUB