A Estratexia Alimentaria Nacional prioriza, entre outros retos, a innovación e a tecnoloxía no sector alimentario
Descrición
O ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas, presentou onte, 21 de xaneiro, no Consello de Ministros, a Estratexia Nacional Alimentaria (ENA) , un marco para reforzar a sustentabilidade e a competitividade do sistema agroalimentario español. Dentro dos seis retos identificados ( Aprovisionamento estratéxico, Sistemas alimentarios sostibles , Fortalecemento das zonas rurais e costeiras , Alimentación saudable, Innovación e tecnoloxía en alimentación e Información alimentaria ao consumidor), destaca o número 5 no ámbito do AKIS español, centrado na innovación e tecnoloxía.
Este reto céntrase en transformar o modelo produtivo a través da dixitalización, promovendo a xeración e transferencia de coñecemento entre os axentes da cadea agroalimentaria. Ademais, promove investimentos en tecnoloxía e innovación dixital e promove unha regulación que facilite este avance.
A innovación non só busca optimizar os procesos produtivos, senón tamén posicionar a España como líder en tecnoloxía agroalimentaria, consolidando o seu papel como potencia mundial no sector e reforzando a súa capacidade de adaptación a retos globais como o cambio climático e a seguridade alimentaria.
Esta visión estratéxica, desenvolvida coa participación de todos os axentes do sector, sitúa a innovación como eixo fundamental para garantir un sistema alimentario sostible, eficiente e competitivo.