Ir o contido principal

A Estratexia Alimentaria Nacional prioriza, entre outros retos, a innovación e a tecnoloxía no sector alimentario.

Data de publicación: 22/01/2025

Descrición

Onte, 21 de xaneiro, o ministro de Agricultura, Pesca e Alimentación, Luis Planas, presentou ao Consello de Ministros a Estratexia Alimentaria Nacional (ENA) , un marco para reforzar a sustentabilidade e a competitividade do sistema agroalimentario español. Entre os seis retos identificados ( Abastecemento estratéxico, Sistemas alimentarios sostibles , Fortalecemento das zonas rurais e costeiras , Alimentación saudable, Innovación e tecnoloxía na alimentación e Información alimentaria para os consumidores), destaca o número 5 no AKIS español, centrado na innovación e a tecnoloxía.

Este reto céntrase na transformación do modelo produtivo a través da dixitalización, promovendo a xeración e transferencia de coñecemento entre os axentes da cadea agroalimentaria. Ademais, promove investimentos en tecnoloxía e innovación dixital e fomenta regulacións que faciliten este progreso.

A innovación non só busca optimizar os procesos produtivos, senón tamén posicionar a España como líder en tecnoloxía agroalimentaria, consolidando o seu papel como potencia mundial no sector e reforzando a súa capacidade de adaptación a desafíos globais como o cambio climático e a seguridade alimentaria.

Esta visión estratéxica, desenvolvida coa participación de todos os actores do sector, sitúa a innovación como un factor clave para garantir un sistema alimentario sostible, eficiente e competitivo.

LIGAZÓN Á ENA

Novas relacionadas