Difundir e concienciar sobre a importancia da produción de alimentos sostible: un obxectivo ineludible
Descrición
Baixo o lema Non deixar a ninguén atrás, a FAO celebrará o 16 de outubro o Día Mundial da Alimentación. Para conmemorar esta efeméride, o luns, 17 de outubro, a Universidade Politécnica de Madrid e a súa Escola Técnica Superior de Enxeñaría Agronómica, dos Alimentos e dos Biosistemas (ETSIAAB), xunto co Grupo Editorial Agrícola- Henar Comunicación, organizan o encontro “Cara unha educación aliada con produción de alimentos sostible”.
Terá lugar ás 12:30 horas no Salón de Actos da ETSIAAB, en Madrid, desde onde tamén se retransmitirá en directo.
O papel crucial da produción de alimentos quedou patente durante a crise do COVID-19, que puxo de manifesto, nos momentos máis duros do confinamento, a importancia de que a sociedade dispoña de sistemas de produción sólidos e seguros e dunha cadea alimentaria eficaz, que garantan a subministración de alimentos en cantidade. , variedade e calidade, mesmo nos momentos máis difíciles. Moitos cidadáns descubriron entón o excelente traballo dos nosos profesionais do sector.
Hoxe atopámonos inmersos nunha crise multidimensional que a guerra de Ucraína non fixo máis que agravar, revelando claramente a interconexión global na produción e distribución de alimentos, con consecuencias que afectan de forma preocupante á súa dispoñibilidade.
A suba dos prezos dos alimentos volveu concienciar a moitos cidadáns, pero descoñecen o verdadeiro alcance do problema. Afrontamos retos globais con consecuencias aínda imprevisibles, e a sociedade debe ser consciente e sensible para que de verdade non deixemos atrás a ninguén.
A longo prazo, a solución virá do coñecemento científico da produción de alimentos e do despregue do liderado en todos os sectores implicados. Nesa tarefa é urxente comezar por concienciar aos máis novos, os que pronto conformarán a sociedade do futuro que terá que dar resposta aos problemas mundiais. Son ineludibles as actividades de difusión en todo tipo de medios e nos centros de estudos, e a inclusión nos materiais didácticos desta sensibilidade cara á produción de alimentos sostible.
Todo isto porase enriba da mesa no coloquio do día 17, que contará con diversos expertos na materia.
Para máis información: journeys@henarcomunicacion.com