Skip to main content

Divulgar i sensibilitzar sobre la importància de la producció sostenible d'aliments: objectiu indefugible

Data de publicació: 10/10/2022

Descripció

Sota el lema No deixar ningú enrere, la FAO celebrarà el proper dia 16 d'octubre el Dia Mundial de l'Alimentació. Per commemorar aquesta efemèride, el dilluns 17 d'octubre la Universitat Politècnica de Madrid i la seva Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronòmica, Alimentària i de Biosistemes (ETSIAAB), juntament amb el Grup Editorial Agrícola-Henar Comunicació, organitzen la tertúlia “Cap a una educació aliada amb producció sostenible d'aliments”.

Tindrà lloc a les 12.30 ha el Saló d'Actes de l'ETSIAAB, a Madrid, des d'on es retransmetrà també en directe.

El paper crucial de la producció d'aliments va quedar palès durant la crisi de la COVID-19, que va posar de manifest, en els moments més durs del confinament, la importància que la societat tingui uns sistemes de producció i una cadena alimentària sòlids i eficaces, que garanteixin la provisió d'aliments en quantitat, varietat i qualitat, fins i tot en els moments més difícils. Molts ciutadans van descobrir llavors l'excel·lent tasca dels nostres professionals del sector.

Avui dia ens trobem immersos en una crisi multidimensional que la guerra a Ucraïna no ha fet sinó exacerbar, posant de manifest clarament la interconnexió global en la producció i distribució d'aliments, amb conseqüències que afecten de manera preocupant la seva disponibilitat.

L'alça dels preus dels aliments ha tornat a sensibilitzar molts ciutadans, però desconeixen l'abast real del problema. Ens enfrontem a reptes globals de conseqüències encara imprevisibles, i cal que la societat sigui conscient i sensible perquè realment no deixem ningú enrere.

A llarg termini, la solució vindrà de la mà del coneixement de la producció d'aliments basat en la ciència i del desplegament de lideratge a tots els sectors involucrats. En aquesta tasca, és urgent començar per sensibilitzar els més joves, aquells que aviat conformaran la societat del futur que haurà de donar resposta als problemes mundials. Les activitats de divulgació a tot tipus de mitjans i als centres d'estudi, i la inclusió als materials didàctics d'aquesta sensibilitat cap a la producció sostenible d'aliments, són indefugibles.

Tot això es posarà sobre la taula a la tertúlia del dia 17, que comptarà amb diversos experts en la matèria.

Per a més informació: jornadas@henarcomunicacion.com

Notícies relacionades