Ir o contido principal

Rede Española de Bacterias Ácidas Lácticas (RedBal)

Todos os detalles: https://redbal.net/...

Descrición

Rede de investigación dedicada ao estudo das bacterias do ácido láctico (LAB) que desempeñan un papel relevante na nosa vida cotiá (LAB).

As bacterias do ácido láctico (LAB) son bacterias que producen ácido láctico a partir da glicosa e atópanse de forma natural en ambientes ricos en nutrientes, como verduras, froitas e leite, así como en diversas localizacións anatómicas nos animais, por exemplo, no intestino ou na glándula mamaria, desde onde chegan ao leite materno. Algunhas LAB teñen propiedades beneficiosas e o seu consumo como probióticos axuda a manter a saúde tanto dos humanos como dos animais.

A rede integra 51 grupos pertencentes a diversas entidades de investigación para 4 liñas de investigación:

  • MICROBIOTA HUMANA E ANIMAL. PROBIÓTICOS;
  • MICROBIOTA ALIMENTARIA. TECNOLOXÍA;
  • BIOTECNOLOXÍA;
  • CALIDADE E SEGURIDADE ALIMENTARIA.

Outros axentes de innovación