Skip to main content
GO DIGIT4PORK

GO DIGIT4PORK: Txerri-spiece bait-koordinaziorako biki digitala

  • Mota Grupo operativo
  • Egoera Abian
  • Exekuzioa 2024 -2027
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Aragón; Navarra, Comunidad Foral de
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2023-2027
Abstract

GODIGIT4PORK proiektuaren helburu nagusia txerri-sektoreko hornikuntza-katearen optimizazioa eta koordinazioa da biki digital baten ezarpenaren bidez, bereziki hiltegi bat eta hari lotutako ebaketa-gela hornitzen duten gizentzeko txerrien ekoizpenera bideratua, modu horretan. horrela, abeltzaintzako enpresek askoz zehatzago jakin ahal izango dute beren azken produktuaren osaera eta nola aldatzen den hilketaren pisuaren arabera, elikaduraren eraginkortasuna hobetu ahal izateko dieta estuagoak diseinatuz.

Txerri-hornikuntza-katerako biki digital bat ezartzea txerri-industria digitalki eraldatzeko eta optimizatzeko ikuspegi berritzailea da, onura ekonomikoak eta sozialak emanez, eraginkortasun operatiboa, produktuaren kalitatea eta ingurumen-iraunkortasuna hobetuz. Sistemaren erreplika digitala lerro ezberdinen gehienezko hazkunde-potentzialaren egiaztapenetik garatuko da eta eremuan balioztatuko da GO enpresa ezberdinetako ustiategi esperimentaletan.

Azalpena

Txerri-hornikuntza-katerako biki digital bat ezartzea txerri-industria digitalki eraldatzeko eta optimizatzeko ikuspegi berritzailea da, onura ekonomikoak eta sozialak emanez, eraginkortasun operatiboa, produktuaren kalitatea eta ingurumen-iraunkortasuna hobetuz.

Biki digital hau denbora errealean dagoen erreplika birtual bat da, hau da, txerriaren hornikuntza-katearen azken zatiaren datuak eguneratzen diren maiztasun berdinarekin eguneratzen da, txerrien gizentze eta mozketa barne. ekoizpenaren eraginkortasuna, trazabilitatea eta erabakiak hartzea hobetzeko helburuarekin.

Datuen erabilgarritasun arina eta analisi aurreratuak biki digitalari esker, egoera kritikoetan edo, oro har, hornikuntza-katea optimizatzeko modu informatuan erabakiak hartzeko aukera ematen du. Krisi bihurtu baino lehen bideratu daitezkeen arazo potentzialen identifikazio goiztiarra, hala nola, produkzioa edo logistika-botoiak.

Jardueren deskribapena
  • Jarduera honen helburua proiektuak hartzen dituen ekoizpen-faseetan erabakiak hartzen laguntzeko datu-bilketaren azterketan oinarritzen da: beita eta mozketa-gela. Metodologia gaur egun egiten ari denaren deskribapenean oinarritzen da, datu-bilketa digitala nola izan behar den edo izan daitekeen eta inplikatutako aldagaiak definitzeko. Honek etapa bakoitzean eta prozesu tekniko orokorraren (hala da, haragiaren etekina) eta ekonomikoa (hau da, eraginkortasun ekonomikoa) lortzeko KPI nagusiak edo produkzio-adierazle nagusiak lortzeko bitarteko eta azken kalkuluak barne hartzen ditu.
  • Jarduera honen helburu nagusia txerrien gizentze kontrolatua eta hauen mozketa da, karkaxa baten errendimendu ekonomikoa eta bere balio ekonomikoa ikuspegi integral batetik ezaugarritzeko, ekoizpen-prozesuari jarraitutasuna emanez (sardexkatik baserrira) ekoizpena bereiziz. kostua baserritik mozketara.
  • Jarduera honen helburu nagusia ekoizpen-sistemaren irudikapen digitala (hau da, birtuala) denbora errealean lortzea da.
  • Jarduera honen helburu nagusia eremuan balioztatzea da proposatutako biki digitalaren erabilgarritasuna eta ontasuna.
Testuinguruko deskribapena

GODIGIT4PORK proiektuaren helburu nagusia txerri-sektoreko hornikuntza-katearen optimizazioa eta koordinazioa da biki digital baten ezarpenaren bidez, bereziki hiltegi bat eta hari lotutako ebaketa-gela hornitzen duten gizentzeko txerrien ekoizpenera bideratua, modu horretan. horrela, abeltzaintzako enpresek askoz zehatzago jakin ahal izango dute beren azken produktuaren osaera eta nola aldatzen den hilketaren pisuaren arabera, elikaduraren eraginkortasuna hobetu ahal izateko dieta estuagoak diseinatuz.

Txerri-hornikuntza-katerako biki digital bat ezartzea txerri-industria digitalki eraldatzeko eta optimizatzeko ikuspegi berritzailea da, onura ekonomikoak eta sozialak emanez, eraginkortasun operatiboa, produktuaren kalitatea eta ingurumen-iraunkortasuna hobetuz.

Biki digital hau denbora errealean dagoen erreplika birtual bat da, hau da, txerriaren hornikuntza-katearen azken zatiaren datuak eguneratzen diren maiztasun berdinarekin eguneratzen da, txerrien gizentze eta mozketa barne. ekoizpenaren eraginkortasuna, trazabilitatea eta erabakiak hartzea hobetzeko helburuarekin.

A. Pirineo, A. Obanos, Ganadera de Caspe y Cárnicas Iruñak eta UdLk, enpresa bakoitzak proiektuan lagunduko dituen lerro genetiko ezberdinen ezaugarriak aztertzeko protokolo bat diseinatuko dute eta bertatik biki digital bat sortuko da. gelako gizentze eta ebaketa faseak hilketaren koordinazioa optimizatzera zuzenduta dago gizendutako txerrien bidalketarekin, genetikaren eta pisuaren ondoriozko portaera ezberdinaren arabera.

Helburuak

Txerri-hornikuntza-katea modu eraginkorrean koordinatzea, gizentzeko txerriak ekoizteko eta prozesatzeko eraginkortasuna, kalitatea, trazabilitatea eta erabakiak hartzea hobetuz, biki digital baten sorreraren bidez.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailearen izena: NAFARROAKO NEKAZARITZA ELIKAGAIEN KLUSTER ELKARTEA (NAGRIFOOD)
  • Posta helbidea: PARQUE TOMAS CABALLERO, 2, 6. PLANTA, 31006 IRUÑA
  • Koordinatzailearen helbide elektronikoa: saguirre@nagrifoodcluster.com
  • Telefonoa: 948113700
Informazio gehigarria

Proposamenaren ezaugarri nagusiak hauek dira:

  1. Hornikuntza-katearen koordinazioa: biki digitalak produktuaren balio komertzialaren gehiengoa sortzen den txerri-hornikuntza-katearen azken faseak hartzen ditu, txerriaren gizentzetik karkaxa mozketara arte. Horrek parte hartzen duen prozesu bakoitzaren koordinazio global eta zehatza errazten du.
  2. Konektibitatea eta elkarreragingarritasuna: kateko puntu garrantzitsu bakoitza monitorizatzeko eta datuak denbora errealean biltzeko sentsore berriak integratzea ahalbidetzen duen Datu Espazio bat diseinatu. Horrek txerrien osasunari, garraio-baldintzei, pentsuen inbentarioari eta hiltegiko eta mozketa-gelako prozesatzeko gaitasunari buruzko informazioa izan dezake.
  3. Planifikazioa eta Optimizazioa: Adimen artifizialeko algoritmoak erabiliz, garraio ibilbideak planifikatzen dira, txerrien elikadura optimizatzen da, prozesatzeko ahalmena eskariaren arabera doitzen da eta katean egon daitezkeen botila-lepoak aurreikusten dira.
  4. Trazabilitatea: txerri bakoitza modu berezian identifikatzen da hiltegian eta harategietan zehar izan duen aurrerapena zehaztasunez erregistratzen da. Honek trazabilitatea hobetzen du, arazoak azkar identifikatzea eta produktua berreskuratzea beharrezkoa izanez gero.
  5. Erabakiak hartzea informatua: biki digitalean integratutako Datu-espazioak eta analisi aurreratuak hornikuntza-katearen arduradunei erabaki estrategikoak hartzeko funtsezko informazioa eskaintzen zaie, hala nola, produkzio-mailak doitzea, logistika optimizatzea edo ustiategiko edo ebaketa-gelan dauden arazoak aurreikustea.
Koordinatzaileak
  • Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)
Kolaboratzaileak
  • AGROPECUARIA OBANOS , S.A.
  • AGROPECUARIA DEL PIRINEO, S.A.
  • Sociedad Cooperativa Ganadera de Caspe S.R.L.
  • CARNICAS IRUÑA, S.A.
Onuradunak
  • Asociación Clúster Agroalimentario de Navarra (NAGRIFOOD)