Grupo Operativo STOW 4.0: Sostibilidade mundo da oliva de mesa 4.0
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 494.256,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía; Comunitat Valenciana; Extremadura
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición
Esta Task Force ten como obxectivo transformar o sector da oliva de mesa nunha industria 4.0, optimizando os seus recursos, implementando procesos innovadores que potencien os seus ratios de competitividade e calidade, e facéndoo máis sostible. Para iso, utiliza información de diversas ferramentas dixitais e sensores situados en puntos clave do proceso produtivo.
Toda a información, imaxes e datos almacénanse, trátanse e acceden en tempo real, de forma continua e automática mediante a tecnoloxía Big Data. Os datos xerados transfórmanse así en coñecemento, creando a maior rede de información existente sobre o sector da oliva de mesa.
Obxectivos
- Mellorar a calidade das olivas de mesa.
- Reducir os custos de produción e os impactos ambientais.
Información de contacto
- Coordinador/Denominación da entidade: Manzanilla olive s.coop And.
- Correo electrónico coordinador/entidade: gerencia@manzanillaolive.es
Beneficiarios
- Manzanilla Olive S.C.A. 2º grado
Subcontratado
- Enco Maquinaria S.L.
- Aceitunera del Norte de Cáceres S.C.L. (Acenorca)
- Viñaoliva S. Coop., Aceitunas Cazorla S.L.
- Centro Tecnológico Nacional Agroalimentario Extremadura
- Global Olive Consulting S.L.
- Asociación para la promoción de las aceitunas sevillanas de las variedades Manzanilla y Gordal