Task Force: Alternativas tecnolóxicas para reducir os HAP nos produtos cárnicos afumados
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 3.130.699,00 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Balears, Illes; Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Coordinar as actuacións a realizar nos afumeiros tradicionais da industria cárnica para controlar a xeración de compostos producidos durante a combustión.
Proxecto financiado a través da convocatoria de subvencións para a creación de grupos operativos suprarrexionais en relación coa Asociación Europea para a Innovación en Produtividade e Sostibilidade Agrícola, cofinanciado polo Fondo Europeo Agrícola de Desenvolvemento Rural (Feader), dentro da submedida 16.1 do Programa Nacional de Desenvolvemento Rural, e polo Ministerio de Agricultura, Pesca, Alimentación e Medio Ambiente.
Esta Task Force nace para explorar e priorizar as accións a levar a cabo para desenvolver protocolos e medidas de control nos afumadores tradicionais que permitan ao produto cumprir os requisitos legais mantendo as propiedades sensoriais tan apreciadas polos consumidores.
A xeración de HAP no fume e a súa transferencia ao produto dependen de moitos factores que actualmente non están controlados nos afumadores tradicionais.
Por iso, cómpre desenvolver protocolos nos afumeiros que controlen os HAP transferidos ao produto, mantendo as súas características organolépticas e a súa vida útil. Para iso, recóllense datos e resultados sobre niveis de contaminantes e desenvólvense plans de acción para a súa implantación nas empresas.
- Coordinador/Denominación da entidade: Clústeres Agroalimentarios
- Correo electrónico coordinador/entidade: informacion@asincar.com
- ASINCAR
- ANICE, Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España
- Consejo regulador de la IGP del Chosco de Tineo
- Consejo regulador de la IGP del Botillo del Bierzo
- Arango e Hijos S.L.
- Hermanos Bernal Hernández, S. L.
- Noval Junquera e Hijos S.L.
- El Hórreo Healthy Food S.L.
- Embutidos Santa Cruz de Montes S.A.