Skip to main content

Task Force: keztutako haragi-produktuetan PAHak murrizteko alternatiba teknologikoak

  • Mota Talde operatiboa
  • Exekuzioa 2017
  • Esleitutako Aurrekontua 3.130.699,00 €
  • Eremua Supraautonómico
  • Autonomia-erkidegoa Balears, Illes; Galicia
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Azalpena

Haragiaren industriako ohiko erretegietan egin beharreko ekintzak koordinatzea, errekuntzan sortutako konposatuen sorrera kontrolatzeko.

Nekazaritza Produktibitate eta Iraunkortasunean Berrikuntzarako Europako Lankidetzari lotuta eskualdez gaindiko talde operatiboak sortzeko diru-laguntzen deialdiaren bidez finantzatutako proiektua, Landa Garapenerako Europako Nekazaritza Funtsak (FEADER) kofinantzatua, Landa Garapenerako Programa Nazionaleko 16.1 azpineurriaren barruan, eta Nekazaritza, Arrantza, Elikadura eta Ingurugiro Ministerioak.

Helburuak

Task Force hau erretegi tradizionaletan produktuak legezko eskakizunak betetzea ahalbidetuko duten protokoloak eta kontrol neurriak garatzeko egin beharreko ekintzak aztertzeko eta lehenesteko sortu zen, kontsumitzaileek hain estimatzen dituzten zentzumen propietateei eutsiz.

Kean PAH-ak sortzea eta produktura transferitzea gaur egun erretegi tradizionaletan kontrolatzen ez diren faktore askoren mende daude.

Hori dela eta, beharrezkoa da erretegietan produktuari transferitutako PAHak kontrolatzen dituzten protokoloak garatzea, bere ezaugarri organoleptikoei eta iraupenari eutsiz. Horretarako, kutsatzaile mailei buruzko datuak eta emaitzak biltzen dira, eta enpresen barruan ezartzeko ekintza-planak garatzen dira.

Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: Nekazaritzako Elikagaien Klusterrak
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: informacion@asincar.com
Onuradunak
  • ASINCAR
Kanpoko kontratazioa
  • ANICE, Asociación Nacional de Industrias de la Carne de España
  • Consejo regulador de la IGP del Chosco de Tineo
  • Consejo regulador de la IGP del Botillo del Bierzo
  • Arango e Hijos S.L.
  • Hermanos Bernal Hernández, S. L.
  • Noval Junquera e Hijos S.L.
  • El Hórreo Healthy Food S.L.
  • Embutidos Santa Cruz de Montes S.A.