Grupo Operativo: Proxecto de produción de porcino ecolóxico en Galicia
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Galicia
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Os obxectivos deste Grupo Operativo son:
Mediante a produción de carne de porco ecolóxica en réxime extensivo, conséguese a produción de alimentos máis saudables, nutritivos e satisfactorios polas súas calidades organolépticas, ao tempo que se contribúe á promoción de sistemas de produción que contribúan a manter este mundo nun lugar máis amable, máis fermoso e máis habitable. Formúlase unha ración a partir dos pastos e forraxes propios da explotación, complementada con cereais producidos na propia explotación ou localmente; Establécense alternativas aos tratamentos veterinarios convencionais baseadas na utilización de produtos homeopáticos e fitoterapéuticos, tanto nos reprodutores como nos seus leitóns; Ademais, determinaranse medidas de xestión adaptadas a este tipo de produción, adaptándoas ás condicións específicas da comunidade.
- Entidade/denominación coordinadora: Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia
- Correo electrónico coordinador/entidade: craega@craega.es
- Consello Regulador de Agricultura Ecolóxica de Galicia