Tio de Camp: orujo e aceite de camelina prensado en frío
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 68.775,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Constituíuse un Grupo Operativo que ten como obxectivo promover a realización dun proxecto, consistente no estudo de caracterización de dous produtos procedentes do prensado en frío da camelina (Camelina sativa (L.) Crantz), que son o aceite e a torta, para iso. motivo Por este motivo, será necesario estudar a implantación do cultivo en sistemas agrícolas de secano.
Os novos produtos serán, por unha banda, o aceite de camelina procedente de prensado en frío con posibles usos no mercado de alimentación, alimentación animal, cosmética, usos farmacéuticos, usos industriais e enerxéticos, e por outro, bolo de camelina de prensado en frío, rico. en proteína vexetal e graxa vexetal insaturada, omega 3 e antioxidantes vexetais para o seu uso na alimentación animal.