Grupo Operativo CARNE 3 ESTRELAS
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 7.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Creación dun Grupo Operativo que persegue a posta en marcha dun proxecto de desenvolvemento dun sistema de clasificación das explotacións que permita achegar aos consumidores aos produtores, para que coñezan de primeira man como se elaboran os produtos cárnicos, e así diminuír os prexuízos que poidan existir arredor da produción de tenreira (a carne é insalubre, a súa produción contamina o medio ambiente, prexudica o benestar animal, etc.).
Este sistema tamén pretende favorecer a mellora das explotacións facéndoas máis competitivas.
Desenvolver un sistema de clasificación das explotacións para achegar aos consumidores ao produtor, permitíndolles ver de primeira man como se producen os seus produtos cárnicos, reducindo así calquera preconcepto sobre a produción de carne de vacún.
Promover a mellora das explotacións facéndoas máis competitivas. En concreto, queremos combater tres razóns identificadas que levan á xente a converterse en vexetarianos.
Quere ensinar como se fan as cousas e loitar contra percepcións como:
- A carne non é saudable. O obxectivo é demostrar que se utilizan ingredientes seguros, que non se abusa dos antibióticos, etc., perfil de graxas e aminoácidos; fonte saudable de ferro. Tamén se cre que a carne non é segura (queren demostrar que non contén toxinas, residuos, etc.)
- A produción de carne contamina o medio ambiente.
- A produción de carne é prexudicial para o benestar animal/o sacrificio dos animais é cruel (razóns éticas)
- Coordinador/Denominación da entidade: ASOPROVAC Catalunya
- Correo electrónico coordinador/entidade: catalunya@asoprovac.com
- ASOPROVAC Catalunya