Grup Operatiu BEEF 3 STARS
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2017
- Pressupost assignat 7.000,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Creació d'un Grup Operatiu que persegueix la realització d'un projecte, que permeti desenvolupar un sistema de classificació d'explotacions per apropar el consumidor al productor, perquè pugui conèixer de primera mà com es produeixen els aliments carnis, i així es redueixin els prejudicis que hi pugui haver al voltant de la producció de carn de vedella (la carn no és sana, la seva producció contamina el medi ambient, perjudica
Així mateix, aquest sistema vol promoure la millora de les explotacions fent-les més competitives.
Desenvolupar un sistema de classificació d'explotacions per apropar el consumidor al productor, perquè pugui conèixer de primera mà com es produeixen els seus aliments carnis, i així es redueixin els prejudicis que puguin existir al voltant de la producció de carn de vedella.
Promoure la millora de les explotacions fent-les més competitives. En concret, es vol lluitar contra tres motius detectats que fan que se'n vagi cap al vegetarianisme.
Vol ensenyar com es fan les coses i lluitar contra percepcions com:
- La carn no és sana. Es vol mostrar que es fan servir ingredients segurs, no s'abusa dels antibiòtics, etc; perfil de greixos i aminoàcids; font de ferro saludable. També es creu que la carn no és segura (es vol mostrar que no porta tòxics, residus, etc.)
- La producció de carn contamina el medi ambient.
- La producció de carn perjudica el benestar dels animals/és cruel sacrificar animals (motius ètics)
- Nom coordinador/entitat: ASOPROVAC Catalunya
- Email coordinador/entitat: catalunya@asoprovac.com
- ASOPROVAC Catalunya