Ir o contido principal

Grupo Operativo: Mellorar a competitividade do sector vitivinícola catalán e da cortiza mediante a determinación do valor engadido que aporta a cortiza catalá no proceso de elaboración do viño e a obtención de datos sobre o seu potencial produtivo.

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 78.116,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cataluña
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

O proxecto pasa por crear un enfoque innovador da simbiose entre os sectores da cortiza e o viño da DO Empordà (con posible extensión a toda Cataluña), mediante a caracterización das diferenzas entre a cortiza extraída en Cataluña e a estranxeira utilizada para a fabricación de sobreiras.

Deste xeito, melloraríase a competitividade das adegas e fabricantes de cortiza co uso de tapóns de cortiza de calidade diferenciada.

Obxectivos
  • Aumentar o coñecemento dos tapóns de cortiza catalán e, en particular, da súa influencia no proceso de elaboración e conservación do viño.
  • Fortalecer os vínculos entre a silvicultura da cortiza, a industria da cortiza e os viticultores do Empordà, así como os principais centros de investigación na materia.
  • Desenvolver un novo produto (tapón de cortiza de montes cataláns) que axude a mellorar a competitividade das adegas catalás, dos propietarios forestais e da industria da cortiza, determinando as características distintivas dos tapóns cataláns e a súa influencia no rendemento dos viños selados con este tapón.
  • Actualizar a información dispoñible sobre a capacidade de produción de cortiza en Cataluña para fomentar o investimento no sector, grazas á dispoñibilidade de datos que faciliten a análise da dispoñibilidade de materias primas e o rendemento económico a longo prazo.
Información de contacto
  • Entidade/denominación coordinadora: Consello Regulador do Empordà
  • Correo electrónico coordinador/entidade: info@doemporda.cat
Beneficiarios
  • Consell regulador do Empordà