Ir o contido principal

Mellorar a competitividade do sector vitivinícola catalán e da cortiza mediante a determinación do valor engadido que aporta a cortiza catalá no proceso de elaboración do viño e a obtención de datos sobre o seu potencial produtivo.

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 78.116,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Cataluña
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

O Grupo Operativo persegue a realización dun Proxecto Innovador no que se refire á simbiose entre o sector da cortiza e o sector vitivinícola da DO Empordà (coa súa posible extensión a toda Cataluña), mediante a caracterización das diferenzas entre o tapón extraído en Cataluña e o estranxeiro. cortiza para a fabricación de tapóns.

Deste xeito, melloraríase a competitividade das adegas e produtores de tapóns coa utilización de tapóns de cortiza de calidade diferenciada.

Información de contacto
info@doemporda.cat