Grupo de traballo: Aumento dos polifenois no AOVE de Lleida
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.950,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Creación dun Grupo Operativo (formado por tres empresas do sector e co apoio técnico de dous axentes de investigación especializados na produción e mellora de aceites de oliva en Cataluña), para a elaboración dun proxecto piloto que inclúa a detección dos principais factores que inflúen no contido final de polifenois no aceite obtido, tendo en conta o manexo que sufriron as aceitunas no campo, durante as condicións de recolección e almacenamento do aceite obtido na almazara e no seu tratamento.
O obxectivo deste proxecto é aumentar o nivel de polifenois no AOVE e así aproveitar mellor este vector sanitario como valor engadido á produción de aceite de oliva.
Ademais, o proxecto tamén contempla recoñecer o límite de aceptabilidade do consumidor dos aceites ricos en polifenois, dado o seu característico amargor e picante.
- Crear un Grupo Operativo integrado polas empresas SIMBIONATUR SL, COOPERATIVA L'OLIVERA SCCL e AGROINDUSTRIAL CATALANA SCCL, co apoio da Asociación Clúster Catalán do Petróleo.
- Coñecer os factores agronómicos e de transformación que incrementan a concentración de compoñentes fenólicos incluídos na lexislación para crear unha nova gama de aceites ricos en fenois, desenvolvendo métodos de procesado e xestión de aliñas adaptados ás necesidades das empresas produtoras.
O obxectivo final é aumentar o nivel de polifenois no AOVE e así utilizar mellor o factor "saúde" como valor engadido á produción de aceite de oliva.
- Nome da coordinadora/entidade: Asociación Clúster Olívica de Catalunya
- Correo electrónico coordinador/entidade: jmbarrufet@globalleida.org
- Agrícola del Campo Santa Bárbara , Empordàlia y Unión Origen .