Grupo Operativo para o incremento de polifenois na OOVE de Lleida
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.950,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Cataluña
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Creación dun Grupo Operativo (formado por tres empresas do sector e co apoio técnico de dous axentes de investigación especializados na produción e mellora de aceites de oliva en Cataluña), para a redacción dun proxecto piloto que inclúa a detección dos principais factores. que inflúen no contido final de polifenois no aceite obtido, tendo en conta o manexo que sufriron as olivas no campo, durante a colleita, no seu tratamento en almazara e nas condicións de conservación nas que se mantivo o aceite. obtido.
O obxectivo deste proxecto é aumentar o nivel de polifenois no OOVE e así poder aproveitar mellor o vector sanitario como valor engadido á produción de aceite de oliva. Adicionalmente, o proxecto tamén contempla recoñecer o límite de aceptabilidade do consumidor dos aceites ricos en polifenois, dada a sensación de amargura e comezón que os caracteriza.