Grup Operatiu per a l'increment de polifenols a l'OOVE de Lleida
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2017
- Pressupost assignat 5.950,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Creació d'un Grup Operatiu (format per tres empreses del sector i amb el suport tècnic de dos agents de recerca especialitzats en la producció i la millora dels olis d'oliva a Catalunya), per a la redacció d'un projecte pilot que inclou la detecció dels principals factors que tenen influència en el contingut final de polifenols en l'oli obtingut, tenint en compte el maneig que han patit les olives al camp, durant la collita, en el seu tractament a la tafona i en les condicions de conservació en què s'ha mantingut l'oli obtingut.
L'objectiu d'aquest projecte és aconseguir incrementar el nivell de polifenols a l'OOVE i poder aprofitar millor el vector salut com a valor afegit a la producció d'oli d'oliva. Addicionalment, el projecte també preveu reconèixer el límit d'acceptabilitat en el consumidor d'olis rics en polifenols, atesa la sensació d'amargor i picor que els caracteritza.