Grup Operatiu: Increment de polifenols a l'OOVE de Lleida
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2017
- Pressupost assignat 5.950,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Cataluña
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Creació d'un Grup Operatiu (format per tres empreses del sector i amb el suport tècnic de dos agents d'investigació especialitzats en la producció i millora dels olis d'oliva a Catalunya), per a la redacció d'un projecte pilot que inclou la detecció dels principals factors que tenen influència en el contingut final de polifenols en l'oli obtingut, tenint en compte el maneig que han patit les de conservació en què s'ha mantingut l'oli obtingut.
L'objectiu d'aquest projecte és aconseguir incrementar el nivell de polifenols a l'OOVE i poder aprofitar millor el vector salut com a valor afegit a la producció d'oli d'oliva.
Addicionalment, el projecte també preveu reconèixer el límit d'acceptabilitat en el consumidor d'olis rics en polifenols, atesa la sensació d'amargor i picor que els caracteritza.
- Crear un Grup Operatiu format per empreses SIMBIONATUR SL, COOPERATIVA L'OLIVERA SCCL I AGROINDUSTRIAL CATALANA SCCL, amb el suport de l'Associació Clúster de l'Oli de Catalunya.
- Conèixer els factors agronòmics i d'elaboració que fan augmentar la concentració dels components fenòlics inclosos a la legislació per crear una nova gamma d'olis rics en fenols, desenvolupant mètodes de processament de les olives i de maneig de la trull que estiguin adaptats a les necessitats de les empreses productores.
L'objectiu final és aconseguir incrementar el nivell de polifenols a l'OOVE i així poder aprofitar millor el vector "salut" com a valor afegit a la producció d'oli d'oliva.
- Nom coordinador/entitat: Associació Clúster de l'oli de Catalunya
- Email coordinador/entitat: jmbarrufet@globalleida.org
- Agrícola del Campo Santa Bárbara , Empordàlia y Unión Origen .