Ir o contido principal

Difusión do coñecemento: colorantes verdes en aceitunas de mesa

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 5.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Este Grupo Operativo quere abordar unha problemática concreta: o uso de colorantes no sector agroalimentario das olivas de mesa, integrando axentes dos principais sectores interesados: Agroalimentario & Investigación & Administración.

Aposta pola innovación promovendo o intercambio e a difusión do coñecemento científico xerado no Fat Institute (IG). A necesidade do proxecto xorde da investigación desenvolvida polos membros do grupo de Química e Bioquímica de Pigmentos de IG.

Reveláronse a nivel internacional malas prácticas de transformación, relacionadas coa estabilización da cor verde das aceitunas de mesa, que implican tanto o uso de colorante alimentario tipo E141ii como a adición de sales de cobre que, ao non estar clasificados como colorantes, normalmente non son determinados polas autoridades de control.

Obxectivos

O obxectivo xeral é difundir estes coñecementos entre os distintos axentes do sector, así como a metodoloxía analítica axeitada para detectar tales prácticas que supoñan competencia desleal.

Resultados

Os resultados previstos contemplan fomentar a cooperación e a formación profesional do sector neste ámbito e contribuirán aos obxectivos da AEI tratando de solucionar un problema concreto: a competencia desleal co uso de colorantes verdes. A innovación aplícase á área de desenvolvemento dun servizo innovador na cadea de subministración destinado a defender a calidade do produto ante o consumidor.

Información de contacto
enderezo.ig@csic.es