Ir o contido principal

Grupo Operativo: Divulgación do Coñecemento: Colorantes Verdes en Aceitunas de Mesa

Descrición

Esta Task Force ten como obxectivo abordar unha problemática concreta: o uso de colorantes no sector agroalimentario da oliva de mesa, integrando axentes dos principais sectores interesados: Agroalimentario, Investigación e Administración.

Apostamos pola innovación promovendo o intercambio e a difusión do coñecemento científico xerado no Fat Institute (IG). A necesidade do proxecto xurdiu da investigación realizada por membros do grupo de Química e Bioquímica de Pigmentos de IG.

As malas prácticas de elaboración foron reveladas a nivel internacional en relación coa estabilización da cor verde nas aceitunas de mesa, que implican tanto o uso de colorantes alimentarios como o E141ii como a adición de sales de cobre que, ao non estar clasificados como colorantes, non adoitan ser determinados polas autoridades de control. A innovación aplícase ao ámbito do desenvolvemento de servizos innovadores na cadea de subministración destinados a protexer a calidade do produto para o consumidor.

Obxectivos
  • Difundir estes coñecementos entre os distintos axentes do sector, así como a metodoloxía analítica axeitada para detectar prácticas que constitúan competencia desleal.
Resultados
  • Os resultados esperados favorecerán a cooperación e a formación profesional do sector neste ámbito e contribuirán aos obxectivos da AEI abordando unha problemática concreta: a competencia desleal que implica o uso de colorantes verdes.
Información de contacto
  • Coordinador/Denominación da entidade: CSIC (Fat Institute)
  • Correo electrónico coordinador/entidade: direccion.ig@csic.es
Beneficiarios
  • CSIC (Instituto de la Grasa)