Ezagutza zabaltzea: koloratzaile berdeak mahai-olibaetan
- Mota Grupo operativo
- Exekuzioa 2017
- Esleitutako Aurrekontua 5.000,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Talde Operatibo honek arazo zehatz bati aurre egin nahi dio: mahaiko olibaren nekazaritzako elikagaien sektorean koloratzaileen erabilera, interesdun sektore nagusietako eragileak integratuz: Nekazaritzako Elikadura eta Ikerketa eta Administrazioa.
Berrikuntzaren aldeko apustua egiten du Fat Instituten (IG) sortutako ezagutza zientifikoaren trukea eta hedapena sustatuz. Proiektuaren beharra IG Pigment Chemistry and Biochemistry taldeko kideek garatutako ikerketetatik sortzen da.
Nazioarte mailan prozesatzeko praktika txarrak agerian geratu dira, mahai-olibaen kolore berdearen egonkortzearekin lotuta, E141ii motako elikagaien koloratzailea erabiltzea eta kobre-gatzak gehitzea dakartena, koloratzaile gisa sailkatuta ez daudenez. ez dira normalean kontrol-agintariek zehazten.
Helburu orokorra da ezagutza hori sektoreko eragile ezberdinen artean zabaltzea, baita konkurrentzia desleiala adierazten duten praktika horiek detektatzeko metodologia analitiko egokia ere.
Aurreikusitako emaitzek sektorearen lankidetza eta prestakuntza profesionala sustatzea aurreikusten dute arlo honetan eta AEIren helburuei lagunduko diete arazo zehatz bat konpontzen saiatuz: tindagai berdeen erabilerarekin lehia desleiala. Berrikuntza hornikuntza-katean zerbitzu berritzaile bat garatzeko eremuari dagokio, kontsumitzaileari produktuen kalitatea defendatzera zuzenduta.