Skip to main content

Talde Eragilea: Ezagutza Hedatzea: Kolore Berdeak Mahaiko Olibetan

Azalpena

Task Force honek arazo zehatz bati aurre egin nahi dio: mahai-oliba nekazaritzako elikagaien sektorean koloratzaileen erabilera, interesdun sektore nagusietako eragileak integratuz: Nekazaritzako Elikadura, Ikerketa eta Administrazioa.

Berrikuntzaren aldeko apustua egiten dugu Fat Instituten (IG) sortutako ezagutza zientifikoaren trukea eta hedapena sustatuz. Proiektuaren beharra IG Pigment Chemistry and Biochemistry taldeko kideek egindako ikerketetatik sortu zen.

Nazioartean prozesatzeko praktika txarrak agerian geratu dira mahai-oliben kolore berdearen egonkortzearekin lotuta, bai E141ii bezalako elikagai-koloratzaileak erabiltzea eta bai kobre-gatzak gehitzea, koloratzaile gisa sailkatuta ez daudenez, normalean kontrol-agintariek zehazten ez dituztenak. Berrikuntza hornikuntza-katean zerbitzu berritzaileak garatzeko eremuan aplikatzen da, kontsumitzaileentzako produktuen kalitatea babesteko helburuarekin.

Helburuak
  • Ezagutza hori sektoreko eragile ezberdinen artean zabaltzea, baita konkurrentzia desleialak diren praktikak detektatzeko metodologia analitiko egokia ere.
Results
  • Espero diren emaitzek sektoreko lankidetza eta prestakuntza profesionala sustatuko dute arlo horretan eta AEIren helburuei lagunduko die arazo zehatz bati helduz: koloratzaile berdeen erabilera dakarren lehia desleiala.
Harremanetarako informazioa
  • Koordinatzailea/entitatearen izena: CSIC (Fat Institute)
  • Koordinatzailea/entitatearen helbide elektronikoa: direccion.ig@csic.es
Onuradunak
  • CSIC (Instituto de la Grasa)