Divulgació del coneixement: colorants verds en oliva de taula
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2017
- Pressupost assignat 5.000,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Aquest Grup Operatiu vol abordar un problema concret: l'ús de colorants al sector agroalimentari de l'oliva de taula, integrant agents dels principals sectors interessats: Agroalimentari & Investigació & Administració.
S'aposta per la innovació fomentant l'intercanvi i la divulgació del coneixement científic generat a l'Institut del Greix (IG). La necessitat del projecte sorgeix de recerca desenvolupada per membres del grup de Química i Bioquímica de Pigments de l'IG.
S'han posat de manifest males pràctiques d'elaboració, a nivell internacional, relacionades amb l'estabilització del color verd en olives de taula, que impliquen tant l'ús de colorants alimentaris tipus E141ii com l'addició de sals de coure, que en no estar classificades com colorants, no solen ser determinades per les autoritats de control.
L'objectiu general és divulgar aquest coneixement entre els diferents agents del sector, així com la metodologia analítica adequada per detectar aquestes pràctiques que suposen una competència deslleial.
Els resultats previstos preveuen fomentar la cooperació i la formació professional del sector en aquest camp i contribuiran als objectius de l'AEI en tractar de resoldre un problema específic: la competència deslleial amb l'ús de colorants verds. La innovació s'aplica a l'àmbit de desenvolupar un servei innovador a la cadena de subministrament dirigit a defensar la qualitat del producte davant del consumidor.