Autenticación do vinagre DO de Jerez para mellorar a competitividade dos produtores do sector
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2018
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
España é o 3o exportador mundial de vinagre, e concretamente o vinagre de Xerez é o principal referente de calidade deste tipo de produtos en España.
Actualmente, é difícil controlar de forma viable a orixe e as boas prácticas do vinagre de Xerez, o que xera un importante problema de fraude que afectaría directamente ás adegas da comarca, case cincuenta empresas e cooperativas agrarias.
O obxectivo do Grupo Operativo é mellorar a competitividade dos agricultores, industriais e outros axentes relacionados co Vinagre de Xerez mediante o desenvolvemento dun protocolo que permita identificar e definir as pautas e/ou controis analíticos que permitan de forma viable e sostible controlar e organismos de verificación, autentican o vinagre DO de Jerez.
O obxectivo é evitar a fraude na produción e venda de vinagre de Xerez, favorecendo así aos operadores do sector.
O proxecto tamén pretende incidir nas vixentes especificacións que rexen o vinagre de xerez e orientar a normativa técnica e sanitaria vixente.