Ir o contido principal

Grupo Operativo: Autenticación do vinagre DO Xerez para mellorar a competitividade dos produtores do sector

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2018
  • Orzamento asignado 5.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

España é o terceiro exportador mundial de vinagre e, en concreto, o vinagre de Xerez é o principal referente de calidade deste tipo de produtos en España.

Actualmente, é difícil controlar de xeito factible a orixe e as boas prácticas do vinagre de Xerez, o que xera un importante problema de fraude que afecta directamente ás adegas da comarca, entre elas case cincuenta empresas e cooperativas agrarias. O obxectivo é evitar a fraude na produción e venda de vinagre de xerez, beneficiando así aos operadores do sector.

O proxecto tamén ten como obxectivo incidir nas vixentes especificacións que rexen o vinagre de xerez e proporcionar orientacións para a normativa técnica e sanitaria vixente.

Obxectivos
  • Mellorar a competitividade dos agricultores, industriais e outras partes interesadas implicadas no vinagre de xerez.
  • Elaboración dun protocolo para identificar e definir as pautas analíticas e/ou controis que permitan aos organismos de control e verificación autenticar o vinagre DO Xerez de forma viable e sostible.
Información de contacto
  • Coordinador/a denominación da entidade: Productos Majuelo SL
  • Correo electrónico coordinador/entidade: info@productosmajuelo.com
Beneficiarios
  • Productos Majuelo S.L