Autenticació del vinagre DO de Jerez per millorar la competitivitat dels productors del sector
- Tipus Grupo operativo
- Execució 2018
- Pressupost assignat 5.000,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Espanya és el 3er exportador de vinagre a nivell mundial i, en concret, el vinagre de Jerez és el principal referent de qualitat d'aquest tipus de producte a Espanya.
Actualment és difícil controlar d'una manera viable, l'origen i les bones pràctiques del vinagre de Xerès, cosa que genera un important problema de frau que afectaria directament els cellers del marc, gairebé mig centenar d'empreses i cooperatives agràries.
L'objectiu del Grup Operatiu és millorar la competitivitat dels agricultors, industrials i altres agents relacionats amb el Vinagre de Jerez mitjançant l'elaboració d'un protocol que permeti identificar i definir les pautes i/o controls analítics que permetin d'una manera viable i sostenible els organismes de control i verificació, autentificar el vinagre DO de Jerez.
Es pretén així evitar el frau en l'elaboració i venda de vinagre de Xerès, afavorint així els operadors del sector.
El projecte pretén igualment incidir sobre els plecs actuals que regeixen el Vinagre de Jerez i donar orientacions a la reglamentació tècnic sanitària actual.