Grup Operatiu: Autentificació del vinagre DO de Jerez per millorar la competitivitat dels productors del sector
- Tipus Grup operatiu
- Execució 2018
- Pressupost assignat 5.000,00 €
- Àmbit Autonómico
- Comunitat Autònoma Andalucía
- Font principal de finançament PEPAC 2014-2020
Descripció
Espanya és el 3er exportador de vinagre a nivell mundial i, en concret, el vinagre de Jerez és el principal referent de qualitat d'aquest tipus de producte a Espanya.
Actualment és difícil controlar d'una manera viable, l'origen i les bones pràctiques del vinagre de Xerès, cosa que genera un important problema de frau que afectaria directament els cellers del marc, gairebé mig centenar d'empreses i cooperatives agràries. Es pretén així evitar el frau en l'elaboració i venda de vinagre de Jerez, afavorint així els operadors del sector.
El projecte pretén igualment incidir sobre els plecs actuals que regeixen el Vinagre de Jerez i donar orientacions a la reglamentació tècnic sanitària actual.
Objectius
- Millorar la competitivitat dels agricultors, industrials i altres agents relacionats amb el Vinagre de Jerez.
- Elaboració d'un protocol que permeti identificar i definir les pautes i/o controls analítics que permetin d'una manera viable i sostenible els organismes de control i verificació, autenticar el vinagre DO de Jerez.
Informació de contacte
- Nom coordinador/entitat: Productos Majuelo SL
- Email coordinador/entitat: info@productosmajuelo.com
Beneficiaris
- Productos Majuelo S.L