Introdución dunha nova especie vexetal: a quinoa
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
A quinoa é un cultivo extensivo de orixe andina que destaca por ser un alimento completo, equilibrado e nutritivo non contén glute e contén a maioría dos aminoácidos esenciais.
Nos últimos anos experimentou unha crecente demanda internacional polas súas características nutricionais únicas.
O proxecto pretende obter materiais de quinua de ciclo curto con características agronómicas adaptadas a Andalucía, que tamén presentan gran tamaño de gran branco e ausencia de saponinas.
Os obxectivos específicos, entre outros, do proxecto serían:
- Identificación de híbridos mediante marcadores moleculares.
- Selección de materiais que cumpran as características demandadas polas empresas, Xerar novas variedades de quinoa, máis produtivas e de maior calidade.
- Desenvolvemento de marcadores moleculares para identificar novas variedades e defender as súas patentes.
O Grupo Operativo ten un claro enfoque aplicado, poñendo a disposición da empresa novos materiais de quinua que potencien o seu cultivo en Andalucía e a súa exportación a países de similares características agroclimáticas.