Ir o contido principal

Introdución dunha nova especie vexetal: a quinoa

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 5.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

A quinoa é un cultivo extensivo de orixe andina que destaca por ser un alimento completo, equilibrado e nutritivo non contén glute e contén a maioría dos aminoácidos esenciais.

Nos últimos anos experimentou unha crecente demanda internacional polas súas características nutricionais únicas.

Obxectivos

O proxecto pretende obter materiais de quinua de ciclo curto con características agronómicas adaptadas a Andalucía, que tamén presentan gran tamaño de gran branco e ausencia de saponinas.

Os obxectivos específicos, entre outros, do proxecto serían:

  • Identificación de híbridos mediante marcadores moleculares.
  • Selección de materiais que cumpran as características demandadas polas empresas, Xerar novas variedades de quinoa, máis produtivas e de maior calidade.
  • Desenvolvemento de marcadores moleculares para identificar novas variedades e defender as súas patentes.

O Grupo Operativo ten un claro enfoque aplicado, poñendo a disposición da empresa novos materiais de quinua que potencien o seu cultivo en Andalucía e a súa exportación a países de similares características agroclimáticas.

Información de contacto
info@zayintec.com