Invitec Desenvolvemento da viticultura ecolóxica en El Marco de Jerez
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 5.000,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Son moitos os proxectos de investigación internacionais, nacionais e rexionais que foron financiados para a xeración de coñecemento útil sobre a viticultura ecolóxica e cuxos resultados deben ser dados a coñecer e poñer en práctica entre os viticultores e produtores do Marco de Jerez, co obxectivo de co fin de contribuír ao desenvolvemento dunha industria vitivinícola máis respectuosa co medio ambiente, diversificar a produción con novos produtos enolóxicos e contribuír ao desenvolvemento do pequeno comercio e á creación de emprego.
O Grupo Operativo propón desenvolver a viticultura ecolóxica neste Marco. Preténdese dar a coñecer e poñer en práctica entre os viticultores novas técnicas de manexo do viñedo que incidan na mellora da calidade do solo, reducindo os riscos de erosión, transferencia de agroquímicos á auga, captación de CO2 atmosférico e posterior almacenamento en forma orgánica no solo e no solo. sobre a limitación do uso excesivo de insumos agrícolas, ademais de aumentar a biodiversidade e a proliferación de inimigos naturais que facilitan a xestión e control de pragas e enfermidades.
Así como promover o aproveitamento de variedades autóctonas de vide e a recuperación de antigas prácticas enolóxicas que poidan darlle personalidade aos viños elaborados nesta zona, contribuíndo á diversificación dos produtos enolóxicos e á creación e desenvolvemento de novos pequenos negocios e creación de emprego.