Ir o contido principal

Invitec Desenvolvemento da viticultura ecolóxica en El Marco de Jerez

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 5.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Son moitos os proxectos de investigación internacionais, nacionais e rexionais que foron financiados para a xeración de coñecemento útil sobre a viticultura ecolóxica e cuxos resultados deben ser dados a coñecer e poñer en práctica entre os viticultores e produtores do Marco de Jerez, co obxectivo de co fin de contribuír ao desenvolvemento dunha industria vitivinícola máis respectuosa co medio ambiente, diversificar a produción con novos produtos enolóxicos e contribuír ao desenvolvemento do pequeno comercio e á creación de emprego.

O Grupo Operativo propón desenvolver a viticultura ecolóxica neste Marco. Preténdese dar a coñecer e poñer en práctica entre os viticultores novas técnicas de manexo do viñedo que incidan na mellora da calidade do solo, reducindo os riscos de erosión, transferencia de agroquímicos á auga, captación de CO2 atmosférico e posterior almacenamento en forma orgánica no solo e no solo. sobre a limitación do uso excesivo de insumos agrícolas, ademais de aumentar a biodiversidade e a proliferación de inimigos naturais que facilitan a xestión e control de pragas e enfermidades.

Así como promover o aproveitamento de variedades autóctonas de vide e a recuperación de antigas prácticas enolóxicas que poidan darlle personalidade aos viños elaborados nesta zona, contribuíndo á diversificación dos produtos enolóxicos e á creación e desenvolvemento de novos pequenos negocios e creación de emprego.

Información de contacto
anabelen.carrera.armario@dipucadiz.es