Desenvolvemento de produtos lácteos como xeados e iogur derivados do leite de cabra
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 4.800,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
As súas principais liñas de investigación: produción primaria, mellora de produtos e desenvolvemento de procesos e aplicación de sensores non destrutivos na cadea alimentaria. Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía agrupa a práctica totalidade das cooperativas agroindustriais de Andalucía. Entre os seus obxectivos figuran traballar para que as cooperativas medren, sexan máis grandes e sexan capaces de posicionar no mercado os seus produtos de calidade. Trátase dun Consorcio claramente equilibrado e complementario, apoiado na experiencia dos socios no seu ámbito de actuación e no alcance dos proxectos previamente executados por cada un deles.
DCOOP, a primeira cooperativa andaluza de alimentación animal, ten como obxectivo aumentar a competitividade das empresas agroalimentarias a través da innovación.
O obxectivo do Grupo Operativo é desenvolver produtos lácteos de cabra, como xeados e iogures líquidos de alta calidade microbiolóxica e nutricional, mediante accións integradas en toda a cadea alimentaria. Dada a importancia do sector caprino en Andalucía, hai que aumentar a produtividade, mellorando a calidade do leite respecto dos seus elementos nutricionais ou sabor, transformándoo noutros produtos ou aumentando o seu valor engadido.