Grupo Operativo: Desenvolvemento de produtos lácteos como xeados e iogur derivados do leite de cabra
- Tipo Grupo operativo
- Execución 2017
- Orzamento asignado 4.800,00 €
- Ámbito Autonómico
- Comunidade Autónoma Andalucía
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
DCOOP, a primeira cooperativa andaluza de alimentación animal, ten como obxectivo aumentar a competitividade das empresas agroalimentarias a través da innovación. As súas principais liñas de investigación: produción primaria, mellora de produtos e desenvolvemento de procesos, e a aplicación de sensores non destrutivos na cadea alimentaria. Cooperativas Agroalimentarias de Andalucía agrupa a práctica totalidade das cooperativas agroindustriais de Andalucía. Entre os seus obxectivos está traballar para que as cooperativas medren, escalan e sexan capaces de posicionar os seus produtos de calidade no mercado. Trátase dun Consorcio claramente equilibrado e complementario, apoiado pola experiencia dos socios nos seus ámbitos e a dimensión dos proxectos que previamente executaron cada un deles.
O obxectivo do Grupo Operativo é desenvolver produtos lácteos de cabra, como xeados e iogur líquido, de alta calidade microbiolóxica e nutricional, mediante accións integradas en toda a cadea alimentaria. Dada a importancia do sector caprino en Andalucía, hai que incrementar a produtividade mellorando a calidade do leite en canto aos seus elementos nutricionais ou sabor, transformándoo noutros produtos, ou aumentando o seu valor engadido.
- Coordinador/Denominación da entidade: DCOOP SCA
- Correo electrónico coordinador/entidade: silvia.lopez@dcoop.es
- DCOOP S.C.A