Skip to main content

Ahuntz esnetik eratorritako izozkia eta jogurta bezalako esnekien garapena

  • Mota Grupo operativo
  • Exekuzioa 2017
  • Esleitutako Aurrekontua 4.800,00 €
  • Eremua Autonómico
  • Autonomia-erkidegoa Andalucía
  • Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Azalpena

Bere ikerketa-ildo nagusiak: produkzio primarioa, produktuen hobekuntza eta prozesuen garapena eta elikadura-katean sentsore ez-suntsitzaileen aplikazioa. Andaluziako Nekazaritzako Elikagaien Kooperatibak Andaluziako nekazaritza-industria kooperatiba ia guztiak biltzen ditu. Bere helburuen artean, kooperatibak hazi, handitu eta kalitatezko produktuak merkatuan kokatzeko gai izan daitezen lan egitea da. Argi eta garbi orekatua eta osagarria den Partzuergo bat da, bazkideek beren jardun-eremuan duten esperientzia eta haietako bakoitzak aurretik exekutaturiko proiektuen irismenak lagunduta.

Helburuak

DCOOP, Andaluziako animalien elikadura-kooperatibak, nekazaritzako elikagaien enpresen lehiakortasuna areagotzea du helburu berrikuntzaren bitartez.

Talde Operatiboaren helburua ahuntz esnekiak garatzea da, hala nola, izozkiak eta jogurt likidoak kalitate mikrobiologiko eta nutrizional handikoak, elikadura-kate osoan ekintza integratuen bidez. Andaluzian ahuntz-sektoreak duen garrantzia kontuan hartuta, produktibitatea areagotu behar da, esnearen kalitatea hobetuz bere nutrizio-elementuei edo zaporeari dagokionez, beste produktu batzuetan eraldatuz edo haien balio erantsia handituz.

Harremanetarako informazioa
silvia.lopez@dcoop.es