Ir o contido principal

Tipificación dos aceites de oliva para fritir

  • Tipo Grupo operativo
  • Execución 2017
  • Orzamento asignado 5.000,00 €
  • Ámbito Autonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
Descrición

Os resultados previstos polo Grupo Operativo son os seguintes:

  • Caracterización físico-química e organoléptica do aceite de oliva virxe extra en fritura.
  • Determinar a temperatura correcta e estable na fritura para que a transferencia de calor a través do aceite de oliva virxe extra proporcione un bo sabor, aspecto e textura para obter produtos sans, base da dieta mediterránea.
  • Determinar os factores que favorecen as alteracións do aceite de oliva virxe extra durante o proceso de fritura para mellorar os procesos de fritura tradicionais e, como consecuencia, unha mellora do valor engadido do aceite de oliva virxe extra.
Obxectivos

A contribución aos obxectivos da Asociación Europea de Innovación, dentro do sector Agroalimentario, responde á creación de valor engadido mediante unha relación entre investigación, calidade, seguridade alimentaria e estilos de vida saudables.