Oliba olioak frijitzeko tipifikazioa
- Mota Grupo operativo
- Exekuzioa 2017
- Esleitutako Aurrekontua 5.000,00 €
- Eremua Autonómico
- Autonomia-erkidegoa Andalucía
- Finantza-iturri nagusia PEPAC 2014-2020
Azalpena
Talde Eragileak aurreikusten dituen emaitzak hauek dira:
- Oliba-olio birjina estraren karakterizazio fisiko-kimikoa eta organoleptikoa frijitzeko.
- Frijitzeko tenperatura zuzena eta egonkorra zehaztea, oliba-olio birjina estraren bidezko bero-transmisioak zapore, itxura eta ehundura ona izan dezan produktu osasuntsuak lortzeko, dieta mediterraneoaren oinarria.
- Frijitzeko prozesuan oliba-olio birjina estraren aldaketen alde egiten duten faktoreak zehaztea, ohiko frijitzeko prozesuak hobetzeko eta, ondorioz, oliba-olio birjina estraren balio erantsia hobetzeko.
Helburuak
Europako Berrikuntza Elkartearen helburuei egindako ekarpenak, Nekazaritzako elikagaien sektorearen barruan, balio erantsia sortzeari erantzuten dio ikerketaren, kalitatearen, elikagaien segurtasunaren eta bizimodu osasungarrien arteko harremanaren bidez.