Ir o contido principal
Certificación Blockchain de la trazabilidad del aceite de oliva virgen extra de olivar tradicional

Certificación Blockchain da trazabilidade do aceite de oliva virxe extra procedente de oliveiras tradicionais

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado En proceso
  • Execución 2023 -2025
  • Orzamento asignado 479.882,5 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Andalucía; Castilla - La Mancha; Extremadura
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://aovetradicional.es
Descrición

Creación dunha ferramenta blockchain que ofreza ao consumidor confianza e un produto de calidade, producido en oliveiras tradicionais e en explotacións agrícolas con asesoramento en sustentabilidade económica e ambiental.

Obxectivos
  • Afondar no coñecemento das tendencias de consumo en materia de aceite de oliva virxe extra (AOVE) a partir dos sistemas de produción e características e descubrimento dos elementos que inspiran confianza neles.
  • Facilitar a diferenciación do aceite extra dos olivares tradicionais.
  • Promover a dixitalización da trazabilidade na comercialización de produtos.
  • Mellorar os resultados económicos das explotacións tradicionais de oliveira favorecendo a renovación xeracional, a creación ou mantemento de empresas, o cultivo asistido e o cultivo compartido e a incorporación da muller ao sector.
  • Mellorar a sustentabilidade ambiental das oliveiras tradicionais.  
Resultados
  • Estudo do comportamento do consumidor: grao de coñecemento dos aceites de oliva, percepción do consumidor sobre a calidade e confianza inspirada en determinados atributos dos aceites de oliva e os aceites virxes extra.
  • Caracterización do olivar tradicional.
  • Creación da ferramenta blockchain adaptable para a certificación de toda a cadea de valor, establecemento das especificacións de certificación e etiquetaxe.
  • Creación dun módulo de asesoramento sobre xestión económica das explotacións e desenvolvemento de asesoramento específico dirixido a mozos e mozas.
  • Recomendacións sobre adaptación e mitigación do cambio climático, uso de insumos e recursos naturais e desenvolvemento de enerxías renovables.
Información de contacto
upa@upa.es
Coordinadores
  • Unión de pequeños agricultores y ganaderos (UPA)
  • Wealize S.L.
  • Migasa aceites S.L.U
Colaboradores
  • LIDL supermercado SAU
Beneficiarios
  • Unión de pequeños agricultores y ganaderos (UPA)
  • Wealize S.L.
  • Migasa aceites S.L.U
Outsourced
  • Universidad de