Mellorar as competencias dos produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para promover a transición á sustentabilidade dos comedores públicos de Madrid, Valencia e Canarias
- Tipo Grupo operativo
- Estado Cheo
- Execución 2019 -2021
- Orzamento asignado 597.896,54 €
- Ámbito Supraautonómico
- Comunidade Autónoma Canarias; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
- Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
- Páxina web do proxecto https://sostenibilidadalimentaria.org/
Descrición
Xeración de coñecemento, ferramentas, un protocolo de actuación e unha rede de produtores para a subministración e promoción do consumo de froitas e hortalizas ecolóxicas locais nos comedores educativos públicos.
Obxectivos
Mellorar as competencias dos produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para promover a transición cara á sustentabilidade dos comedores públicos de Madrid. Valencia e Canarias.
Resultados
- Xeración de coñecemento sobre as capacidades produtivas hortícolas ecolóxicas das características do sector público da restauración colectiva, os hábitos alimentarios dos consumidores e a pegada ecolóxica dos menús dos comedores públicos.
- Posta en marcha de iniciativas piloto nos comedores colectivos públicos.
- Establecemento dunha rede local e supraautonómica de produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para a recollida e distribución dos seus produtos en restauración colectiva pública.
- Campaña de comunicación para promover a inclusión da produción local de alimentos ecolóxicos a través da compra pública.
Información de contacto
oct@observatorioculturayterritorio.org
Coordinadores
- Observatorio para una Cultura del Territorio OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Colaboradores
- Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural
- Agrario y Alimentario
- IMIDRA
- Instituto Navarro de Tecnologías e Infraestructuras Agroalimentarias
- INTIA
- Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos de Canarias
- COAG Canarias
- Ajuntament de València
- Servici de Pobles de València
- seccio d’Agricultura i Horta
Beneficiarios
- Observatorio para una Cultura del Territorio
- OCT
- Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
- Buscandome las Habichuelas SLU
- Universidad de La Laguna ULL
- Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Outsourced
- Madrid Km 0 Centro Logistico S
- Coop
- Mad
- Garua Intervencion Educativa S
- Coop
- Madrid