Ir o contido principal

Mellorar as competencias dos produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para promover a transición á sustentabilidade dos comedores públicos de Madrid, Valencia e Canarias

  • Tipo Grupo operativo
  • Estado Cheo
  • Execución 2019 -2021
  • Orzamento asignado 597.896,54 €
  • Ámbito Supraautonómico
  • Comunidade Autónoma Canarias; Comunitat Valenciana; Madrid, Comunidad de
  • Fonte principal de financiamento PEPAC 2014-2020
  • Páxina web do proxecto https://sostenibilidadalimentaria.org/
Descrición

Xeración de coñecemento, ferramentas, un protocolo de actuación e unha rede de produtores para a subministración e promoción do consumo de froitas e hortalizas ecolóxicas locais nos comedores educativos públicos.

Obxectivos

Mellorar as competencias dos produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para promover a transición cara á sustentabilidade dos comedores públicos de Madrid. Valencia e Canarias.

Resultados
  • Xeración de coñecemento sobre as capacidades produtivas hortícolas ecolóxicas das características do sector público da restauración colectiva, os hábitos alimentarios dos consumidores e a pegada ecolóxica dos menús dos comedores públicos.
  • Posta en marcha de iniciativas piloto nos comedores colectivos públicos.
  • Establecemento dunha rede local e supraautonómica de produtores locais de froitas e hortalizas ecolóxicas para a recollida e distribución dos seus produtos en restauración colectiva pública.
  • Campaña de comunicación para promover a inclusión da produción local de alimentos ecolóxicos a través da compra pública.
Información de contacto
oct@observatorioculturayterritorio.org
Coordinadores
  • Observatorio para una Cultura del Territorio OCT
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
  • Buscandome las Habichuelas SLU
  • Universidad de La Laguna ULL
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Colaboradores
  • Instituto Madrileño de Investigación y Desarrollo Rural
  • Agrario y Alimentario
  • IMIDRA
  • Instituto Navarro de Tecnologías e Infraestructuras Agroalimentarias
  • INTIA
  • Coordinadora de Organizaciones de Agricultores y Ganaderos de Canarias
  • COAG Canarias
  • Ajuntament de València
  • Servici de Pobles de València
  • seccio d’Agricultura i Horta
Beneficiarios
  • Observatorio para una Cultura del Territorio
  • OCT
  • Instituto Canario de Calidad Agroalimentaria ICCA
  • Buscandome las Habichuelas SLU
  • Universidad de La Laguna ULL
  • Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional CERAI
Outsourced
  • Madrid Km 0 Centro Logistico S
  • Coop
  • Mad
  • Garua Intervencion Educativa S
  • Coop
  • Madrid